Daca inca nu aveti bugetul necesar sa apelati la servicii curatenie, trebuie sa intelegeti unele lucruri despre produsele de curatenie si cum trebuie sa le folositi. Prin separarea procedeelor de curatare si dezinfectie, veti reduce cantitatea de substante chimice dezinfectante folosite. Obiectele murdarite sau suprafetele se vor bloca de efectele unui produs dezinfectant.

Prin urmare, dezinfectarea corespunzatoare sau aseptizarea unei suprafete necesita ca suprafata sa fie curatata, folosind sapun sau detergent si o clatire cu apa inainte de dezinfectarea sau sanitizare.

Clorul ca dezinfectant si amoniacul pentru curatenie nu trebuie amestecate niciodata, deoarece amestecul produce un gaz toxic. Nu toate elementele si suprafetele necesita aseptizare sau dezinfectare.

Produse de curatare alternative, mai putin toxice, pentru casa

Amestecurile pentru curatare alternative sau mai putin toxice sunt fabricate din ingrediente, cum ar fi bicarbonat de sodiu, sapun lichid si otet. Multe dintre ingrediente sunt ieftine, astfel incat s-ar putea chiar sa economisim ceva bani in acelasi timp.

Cu toate acestea, ele pot necesita o munca mai mare, ceea ce inseamna ca va trebui sa freci mai greu. Cu toate ingredientele din detergentii de casa, de exemplu, bicarbonat de sodiu pentru frecat, otet pentru lustruire, sunt mai sigure, nu toate sunt non toxice.

Tratati-le ca pe orice alt detergent, cu precautie.

Exista literalmente sute de dezinfectanti pe piata in acest moment. Asa ca, pe care sa-l alegi fara a avea o imagine de ansamblu a diferitelor categorii de produse dezinfectante, utilizarile acestora, dezavantajele si punctele forte, precum si o idee de costuri aproximative pentru fiecare clasa.

Daca aveti inca dubii, nu ezitati sa consultati un doctor calificat pentru asistenta inainte de a decide dezinfectantul sau o combinatie potrivita pentru situatia dumneavoastra. Nu este mai putin frecvent cazul in care este nevoie sa ai mai mult de un fel de dezinfectant pentru a combate diferite tipuri de agenti patogeni, in aceeasi voliera.

Spitalele, in medie, au peste 14 de tipuri diferite de produse dezinfectante utilizate intr-un moment dat. S-ar putea ca 14 sa fie mult pentru casa ta, dar pur si simplu unul singur sa poata fi de ajuns.

Alcoolul pare sa fie ingredientul de baza pentru multe dezinfectante, insa cand este utilizat ca spray de suprafata sau solutie pe obiecte neinsufletite, alcoolul este un excelent distrugator patogen.

Ideea e ca trebuie sa fie lasat in contact cu elementul care urmeaza sa fie dezinfectat pentru perioade lungi de timp pentru a-si face treaba: 20 de minute timp de contact este considerat adecvat pentru dezinfectarea cu alcool etilic.

Cu cat este mai mare baza de alcool a unui produs dezinfectant, cu atat mai volatil prin evaporare va fi. Alcoolul izopropilic, nu este considerat a fi un dezinfectant, dar principala sa utilizare este de a indeparta resturile organice de pe o rana.