Una dintre cele mai bune soluții de învelitori de acoperiș este țigla metalică, aleasă de tot mai mulți români care află de numeroasele avantaje ale sale.

Înainte de orice, țigla metalică are avantaj estetic important, căci este disponibilă în numeroase forme și culori, ușor adaptabilă oricărei construcții, indiferent de stilul acesteia.

Poate fi astfel folosită cu succes atât la construcțiile în stil clasic, imitând țigla tradițională de acoperiș, cât și la clădirile în stil modern, eventual cu o arhitectură aparte.

Rezistentă, cu durată de viață foarte mare

Țigla metalică de calitate superioară este foarte rezistentă în timp, rămânând exact ca în prima zi pentru zeci de ani după montare. Vântul, ploaia, ninsoarea și chiar mucegaiul nu vor ataca acoperișurile din țiglă metalică.

Producătorii de top oferă garanție anticoroziune și garanție pentru menținerea culorii. În plus, durata medie de exploatare este de 50 de ani la produsele de top, deci cu siguranță acoperișul nu va mai fi o grijă pentru proprietarii imobilului.

Țigla metalică pentru acoperiș este o soluție practică inclusiv datorită greutății scăzute, cu mult sub cea a țiglei tradiționale. În plus, avantaje certe sunt și la partea de montaj țiglă metalică – procedeu simplu și eficient dacă sunt respectate instrucțiunile.

Aspectul uniform al acoperișului va fi generat de îmbinarea panourilor de țiglă dublu-modulare cu prinderi ascunse și nuanță semi-mată a vopselei, după cum se precizează în cazul produselor din portofoliul RoofArt, un producător român de sisteme pentru acoperișuri care insistă pe calitatea superioară a tuturor materialelor.

Nu orice țiglă metalică este la fel

Deși țigla metalică în sine este o soluție foarte bună pentru acoperiș, există mai multe tipuri de produse, calitatea depinzând de gamă, dar și de producător. “Cu o garanție extinsă de până la 30 de ani, acoperiri de vopsele pe baza bio, tratamente anticoroziune și pentru menținerea culorii, țigla metalică Umbrella răspunde celor mai exigente așteptări.

Toate acestea pentru un produs finit ce va asigura casei dvs. trăinicia și aspectul impecabil”, explică cei de la RoofArt. Compania propune această țiglă metalică în două variante: cu prinderi ascunse unde șuruburile de prindere nu sunt vizibile (sub formă de panouri de două module cu lungimea de 755mm) și clasică (panouri cu lungime maximă de 12 module, respectiv de 4230mm lungime).

De menționat că țigla metalică din clasele Mat Premium și Mat Superior este realizată din oțel nordic provenit de la prestigioasă companie suedeză SSAB.

Materialele și tehnologiile aplicate sunt testate în condițiile dure din zona scandinavă, ceea ce înseamnă că produsele rezultate din oțel SSAB, pe liniile de producție ale RoofArt, se vor prezenta perfect pe acoperișurile românilor. Compania exportă deja produse și în alte țări europene, ceea ce dovedește calitatea ridicată a acestor articole românești, cu materiale și expertiză nordice.

Acoperișul, una dintre cele mai importante părți ale locuinței

Dacă ne referim la mediul rezidențial, orice familie își dorește un cămin care să îi asigure protecție și confort. O mare responsabilitate în acest sens o poartă acoperișul casei.

Acoperișul este una dintre cele mai importante părți ale locuinței, chiar dacă interacționăm de fapt atât de puțin cu aceasta (locuim în interior și nu ne gândim la acoperiș decât atunci când avem probleme generate de el). În același timp, partea estetică a acoperișului este relevantă, pentru că de ea depinde aspectul general exterior al casei.