La ce sa te gandesti atunci cand alegi un brad de Craciun artificial? Luati decizia cu o perspectiva de cativa ani. In fiecare an, apar tendinte despre care s-ar putea sa aflati mai devreme sau mai tarziu. Un astfel de exemplu este un brad artificial cu ace albe deosebite. Un brad artificial care imita fidel un brad viu este, pana la urma, mai “adaptabil” la tendintele de culoare ale ornamentelor.

Cel mai important lucru de luat in considerare este dimensiunea si latimea bazei. Urmeaza densitatea, culoarea si forma acelor. Ce este un brad de Craciun 3D? In ghidul nostru de selectie, am rezumat sfaturi si sfaturi utile care va vor conduce la un brad de Craciun exact pe placul vostru.

Dimensiuni de brazi de Craciun artificiali

Ai nevoie de un brad mai mic si mai ingust pentru casa ta sau visezi la un brad de Craciun mare ca in filmele americane? Selectia de dimensiuni a brazilor artificiali este coplesitoare si, mai ales, fiecare brad are o forma conica frumoasa. Care sunt cele mai comune inaltimi ale brazilor de Craciun si unde sa le asezam?

  • Pana la 60 cm – Brazi mici, compacti, care pot fi amplasati pe o masa, in coltul unui dulap de bucatarie, pe tejgheaua de la intrarea in unitate.
  • Pana la 120 cm – O a doua categorie de brazi de Craciun mici, care sunt de obicei plasati pe o masa mai mica sau pe o comoda asezata pe un perete. Le puteti gasi, de exemplu, ca un brad de Craciun suplimentar in casele de familie (in hol).
  • Pana la 180 cm – Brazii de Craciun cu o inaltime de 150 si 180 cm sunt potriviti pentru apartamentele mai mici, de exemplu. Cu toate acestea, atunci cand alegeti un brad, asigurati-va ca varful bradului masoara aproximativ 15 – 20 cm, astfel incat sa nu fiti dezamagiti de faptul ca bradul este vizual mai mic decat v-ati asteptat. Acestea au o latime de aproximativ 110 cm.
  • Pana la 210 cm – Brazii artificiali cu o inaltime cuprinsa intre 180 si 210 cm sunt de mult timp printre cei mai bine vanduti. Acestia sunt brazi de dimensiuni mari care atrag toata atentia. Latimea bazei este de aproximativ 120-140 cm.
  • De la 220 cm – Pe piata exista si brazi mai inalti, potriviti pentru spatii mari si prezentabile, cu tavane mai inalte. Nimic nu este imposibil, chiar daca sunteti in cautarea unui brad Craciun artificial cu o inaltime de 3 m sau chiar 5 m.

Modul in care este desfasurat bradul artificial de Craciun

Prima optiune este sistemul clasic de imprastiere, prin care se desprind ramurile de trunchiul central si se aseaza dupa cum se doreste. Al doilea este sistemul umbrela, in care fiecare ramura are o canelura in care trebuie sa se incadreze. In timp ce in cazul primei optiuni, puteti amplasa bradul atat mai ingust, cat si mai larg, in cazul celei de-a doua aveti o singura optiune de spatiere corecta.