Produsele Schoeller Allibert sunt special fabricate pentru a satisface cerintele clientilor sai. Dintre acestea, produse de baza sunt navetele din plastic. Navetele din plastic se folosesc in domeniul produselor alimentare si al bauturilor, in principal, dar si in industria electronica, farmaceutica sau a autovehiculelor.

Iata unde sunt cel mai des folosite aceste navete din plastic: in agricultura penrtru a depozita fructele si legumele dupa ce au fost culese si pentru a le transporta, pentru a distribui painea si produsele de panificatie, pentru transportul si manipularea produselor lactate, pentru transportul altor produse, cum ar fi carnea, pestele, pasari, etc.

Ce trebuie sa respecte orice companie in fabricarea acestor navete din plastic? In primul rand, exista norme nationale si europene in vigoare care trebuie respectate cu strictete.  Materialul plastic asigura elasticitate si rezistenta la impact, iar dupa dese manipulari, nu trebuie sa se deterioreze.

Navetele fiind proiectate pentru a transporta marfa, nu trebuie sa fie si ele grele, de aceea plasticul fiind mai usor, este materialul ideal, asigurand o greutate minima care se adauga marfurilor, proiectate cu ranforsari, adica sunt intarite pentru a fi mai rezistente la transport si manipulare.

Pentru companiile care au nevoie de lazi sau navete pentru transport, logistica trebuie optimizata, de aceea aceste tipuri de produse imbunatatesc performanta lantului de transport si depozitare, solutiile de logistica sunt mai eficiente, mai simple, de ce nu mai inteligente, astfel ducand la cresterea competitivitatii companiilor respective.

Exista si cazuri in care producatorii fabrica navete din plastic reciclabil, sau pot sa achizitioneze deseuri plastice de la alte companii autorizate sa colecteze si sa depoziteze deseurile nepericuloase din materiale plastice. Plastic se poate recicla cu siguranta si refolosi apoi la fabricarea altor navete.

Este ideal sa se poata recicla materialele plastice, pentru ca deja suntem prea mari consumatori si aruncam prea multe produse, fara sa ne gandim cat de utila ar fi reciclarea acestora.

Compania Shoeller Allibert comercializeaza navete plastic, pentru transportarea si depozitarea marfurilor, in special folosite in industria alimentara, electronica si electrotehnica si industria auto. Materialul plastic folosit este de prima generatie pentru industria alimentara, sau poate fi material reciclabil, dar acesta mai ales industrie si material electrostatic pentru industria electronica si electrotehnica.

Pentru a satisface necesitatile clientilor, se produc multe dimensiuni ale navetelor din plastic, diverse culori, etc. Navetele sunt extrem de utile in atat de multe domenii de activitate, de aceea orice companie producatoare ar trebui sa isi extinda si activitatea de cercetare pentru o continua imbunatatire a calitatii acestor produse necesare pentru transportul si depozitarea produselor clientilor industriali sau individuali.

In consecinta, companiile care achizitioneaza sau care vand astfel de produse sunt interesate sa ofere tot ce este modern si sa creeze noi si noi materiale pentru a se mentine pe piata, tinand cont ca produsele trebuie cat mai bine depozitate si transportate, si in orice conditii, mai pretentioase uneori, nu trebuie sa de degradeze si sa ofere si un spatiu mai mic de depozitare, prin navetele stivuibile care asigura aceasta cerinta.