In cazul in care sunteti proprietarul unui restaurant, cu siguranta trebuie sa acordati o atentie deosebita serviciilor de deratizare, iar un prim pas pe care il puteti efectua in acest sens este acela de a accesa https://www.3d-deratizarecompleta.ro/servicii/deratizare-birouri-hoteluri-restaurante, pentru a afla mai multe detalii despre ce este deratizarea, dar si de ce este important acest serviciu. In continuare, vom aborda acest subiect.

Indiferent daca aveti de-a face cu insecte zburatoare, insecte care se tarasc sau rozatoare, un singur daunator care este vazut, auzit sau mirosit in restaurantul dvs., vor aparea problemele.

Veti pierde clientii aflati in restaurant, vorba se va raspandi, iar clientii nu vor mai dori sa manance sau sa isi bea bauturile in restaurantul dvs. Cu siguranta, in cazul in care va confruntati cu o astfel de problema, trebuie sa luati legatura cu cei mai buni specialisti in servicii de deratizare, pentru a elimina daunatorii restaurantului.

Puteti de-asemenea sa incercati si pe cont propriu sa scapati de daunatori, folosind produse de combatere a acestora. Iata ceea ce ar trebui sa cunoasteti in momentul in care incepeti pe cont propriu o astfel de campanie.

Cunoaste-ti punctele fierbinti

Prevenirea daunatorilor oriunde poate fi destul de importanta, dar atunci cand aveti de-a face cu toate produsele alimentare din interiorul si in afara restaurantului dvs., aceasta provocare este marita si mai mult. Fiecare unitate este diferita, astfel incat masurile de prevenire vor fi si ele, dar exista cateva „puncte fierbinti” in si in jurul oricarui restaurant care solicita o atentie deosebita.

Consideratii exterioare pentru controlul daunatorilor

Iluminat

O multime de insecte sunt atrase de caldura oferita de iluminat si sunt atat de atrase de lumina ultravioleta, incat este de fapt folosita pentru a atrage insectele in capcanele de lipici.

Acestea sunt instrumente grozave pentru atragerea daunatorilor zburatori departe de cladire sau pentru a avea grija de orice se poate strecura in interior, dar acest lucru ilustreaza si de ce vrei sa fii prudent cu strategia dvs. de iluminare.

Asezati o cantitate minima de iluminat direct la unitatea dvs. si, in schimb, instalati corpurile de fixare departe de cladire in timp ce directionati lumina spre usi.

Gropi de gunoi

Curatenia este importanta in toate fatetele serviciului alimentar, insa gunoaiele sunt de ingrijorare deosebita, deoarece sunt sigure ca vor atrage daunatori si vor deveni un punct de vedere public, daca nu sunt intretinute in mod corespunzator.

Asigurati-va ca investiti intr-o groapa de gunoi care are dimensiunile corespunzatoare nevoilor dvs. pentru a ajuta la prevenirea revarsarii si curatati in mod regulat zona cu un furtun intr-o maniera care sa permita apei sa curga intr-un canal (daca nu folositi un dezodorizant de gunoi, care nu trebuie descarcat in mediu). Jgheaburile trebuie sa fie amplasate departe de cladirea principala si sa fie echipate cu capace care se inchid bine.

Intrari si iesiri

Usile si ferestrele trebuie sa fie inchise atunci cand este posibil, dar anumite spatii, cum ar fi zonele de primire, conducerea prin ferestre si intrarile primare vor fi deschise frecvent si uneori pentru perioade prelungite din necesitate. In aceste situatii, luati in considerare investitia intr-o perdea de aer pentru a descuraja insectele zburatoare.

Multe usi ar beneficia, de asemenea, de o maturare a usilor, care etanseaza golurile dintre partea inferioara a usii si podea / prag pentru o protectie suplimentara impotriva nu numai a umiditatii si a pragurilor, ci si a insectelor si rozatoarelor.

De asemenea, fiti in cautarea intrarilor neintentionate; o mare tehnica de combatere a daunatorilor este de a inspecta in mod regulat exteriorul instalatiei dvs. si de a sigila orice fisuri pe care daunatorii le pot folosi pentru a se strecura in interior.

Consideratii interioare pentru controlul daunatorilor

In ceea ce priveste descurajarea daunatorilor din interiorul restaurantului dvs., curatarea si igienizarea periodica, precum si atentia prompta asupra incurcarilor neasteptate sunt universal importante. Cateva domenii care sunt deosebit de notabile sunt enumerate mai jos.

Zonele de pregatire a mesei si a mancarii

Locurile si mesele trebuie sterse, iar zona de sub / in jurul mesei ar trebui sa fie maturata de fiecare data cand are loc o petrecere. In zona dvs. de preparare a alimentelor, trebuie sa fiti in cautarea de firimituri libere, picaturi si stropi pe si in jurul meselor, echipamentelor.

Zona de depozitare

Pastrati produsele alimentare uscate in containerele de depozitare a alimentelor bine sigilate, deoarece pungile si cutii inchise nu sunt o invitatie deschisa pentru daunatori. Mancarea trebuie pastrata la cel putin 6 ″ in afara solului si 12 ″ departe de pereti, astfel incat sa puteti curata si inspecta usor zona.

Stocul trebuie rotit folosind metoda First In First Out, cu o atentie deosebita acordata produselor cu miscare lenta, care sunt mai susceptibile sa contina daunatori.

Cosuri de gunoi

O cutie de captuseala trebuie sa fie utilizata in toate cosurile de gunoi din restaurantul dvs. si toate cosurile de gunoi ar trebui sa aiba capacele – indiferent daca asta inseamna sa investesti intr-o treapta de mana, un capac de balansare sau un capac bine fixat.

O alta cerinta importanta si de multe ori trecuta cu vederea de intretinere a cosului de gunoi este pastrarea cosului in sine curat de orice deseuri care pot aluneca prin garnituri.

Acestea sunt asadar cateva locuri din interiorul si exteriorul restaurantului, unde puteti gasi musafiri nepoftiti. In cazul in care considerati ca misiunea de eliminare a daunatorilor este una foarte dificila pentru dvs., atunci cu siguranta aveti nevoie de servicii de deratizare de cea mai buna calitate.