Traficul a devenit o adevarata corvoada in ziua de astazi. Pierdem ore in sir asteptand la semafor sau pentru a prinde un loc intr-o parcare la supermarket.

In cazul soferilor de camioane, lucrurile se complica si mai mult. Lipsa unei infrastructuri adecvate, a autostrazilor sau a soselelor de centura fac ca timpii de asteptare sa creasca la tranzitarea oraselor si nu numai. Chiar si in cazul in care mergi pe autostrada, problemele pot sa apara la tot pasul.

O defectiune la sistemul de suspensie ori chiar la nivelul luminilor de drum te poate trage pe dreapta pe termen nedefinit. In aceeasi categorie intra si autocamioanele care folosesc girofaruri, chiar daca, aparent, acestea pot circula in ce regim doresc. In realitate insa, acestea suporta niste rigori pe cre putini dintre noi le cunoastem.

In cele ce urmeaza, va vom prezenta principalele tipuri de transporturi autorizate sa foloseasca girofaruri si de unde se pot procura astfel de dispozitive de avertizare.

In principiu, masinile care au voie sa foloseasca girofaruri sunt cele ale echipelor de interventie, precum Salvare, Pompieri sau Politie. Acestea folosesc sisteme de avertizare cu rosu sau albastru, care dau senzatia de lumina intermitenta, desi aceste girofaruri sunt aprinse tot timpul.

Potrivit legislatiei, in momentul in care aceste vehicule se apropie cu semnalele luminoase, conducatorii auto sunt obligati sa traga pe dreapta, cat mai aproape de acostament sau pe banda de urgenta, acolo unde aceasta exista, pentru a face loc echipajelor de interventie.

Nu aceleasi reguli se aplica insa in cazul camioanelor care folosesc girofaruri. In principiu, acestea flosesc girofar cu lumina galbena, care poate avea diferite semnificatii. Una dintre acestea vizeaza tot masinile de interventie in intretinerea drumurilor, spre exemplu.

Indiferent ca vorbim despre masini de deszapezire sau din cele care asigura mentenanta, acestea au prioritate pe sosea. In rest insa, autocamioanele care au aprinse girofaruri galbene au o cu totul alta semnificatie.

In principiu, un astfel de semnal luminos poate semnaliza gabarit depasit, adica transportarea unei incarcaturi mai mare decat masa maxima admisa in mod obisnuit. De asemenea, girofarul galben poate insemna transportul de substante periculoase.

Girofaruri Truck Shop Miltech galbene pot folosi si masinile de insotire a transporturilor periculoase.  Aceste autovehicule vor circula insa cu respectarea normelor de viteza specifice drumurilor nationale si autostrazilor, iar restul participantilor la trafic le vor acorda atentia cuvenita. In principiu insa, aceste semnale luminoase au rol de avertizare, fara a semnifica neaparat o prioritate in trafic.

In ceea ce priveste defectiunile ce pot aparea la aceste sisteme de iluminare, acestea pot fi usor remediate, intrucat farurile de tip girofar se pot gasi la magazinele specializate de piese pentru camioane.