Foarte multi cetateni romani au ales sa isi incerce norocul prin alte tari, iar multi dintre acestia s-au orientat spre Italia. In clipa de fata, traiesc mai mult de un milion de cetateni romani in aceasta tara, iar dupa spusele lor, nu s-ar mai intoarce in Romania, dat fiind faptul ca din toate punctele de vedere, duc o viata mult mai buna in Italia.

Odata cu trecerea anilor insa, in Italia si-au pierdut viata multi cetateni romani. Au existat cazuri ale romanilor care au murit in Italia in urma unor crancene lupte cu diferite boli. Au existat de-asemenea cazuri ale romanilor morti in diferite accidente in Italia (accidente rutiere, accidente de munca, etc.).

De-asemenea, unii romani si-au incheiat socotoelile cu viata in Italia si s-au sinucis, altii au fost ucisi, iar exemplele pot continua.

Cert este faptul ca, au existat numeroase cazuri in care romanii si-au pierdut viata in Italia, iar familiile greu incercate au fost nevoite sa decida daca isi inmormanteaza decedatii, sau daca ii repatriaza.

Desi trecerea de la viata la moarte este ceva care se intampla tuturor, modul in care este tratat de diferite culturi poate varia foarte mult. Daca faceti parte dintr-o familie stabilita in Italia, veti dori cel mai probabil sa va asigurati ca inmormantarea italiana a persoanei iubite este tot ceea la ce s-ar astepta. Toate acestea pornesc de la talentul unui director funerar italian care va putea oferi cele mai autentice slujbe funerare italiene.

Un serviciu catolic

Religia dominanta in cultura italiana este, desigur, catolicismul, iar acest lucru inseamna ca inmormantarile italiene sunt in general lucruri traditionale.

In unele culturi, inmormantarea ar putea fi un moment pentru a sarbatori viata celui decedat si, in timp ce aceasta este intotdeauna binevenita, credinta catolica pune mai mult accentul pe jelirea pierderii tale si pe termenul de durere de a pierde o persoana iubita.

La o slujba de inmormantare italiana, oaspetii tind sa poarte cel putin toate culorile negre sau inchise.

Alte obiceiuri funerare italiene

Exista anumite modalitati prin care inmormantarile italiene ar putea fi vazute drept, destul de ciudate pentru persoanele care nu au mai participat niciodata la o inmormantare italiana. Mancarea este o parte uriasa a culturii italiene si, de asemenea, joaca un rol dupa moarte.

Cei dragi vor aduce in mod obisnuit caserole gatite acasa, deserturi, fructe si vin la cea mai apropiata familie a decedatului si, in urma inmormantarii, va puteti astepta sa faceti o sarbatoare cu o gama larga de oferte italiene.

In cultura italiana, este, de asemenea, mult mai obisnuit sa vedeti un sicriu deschis. Nu numai ca este important ca defunctul sa fie afisat, dar este posibil sa fiti martori si prieteni si membri ai familiei care saruta fruntea sau obrazul decedatului ca semn de respect.

Cand persoana este inmormantata, aceastea este pusa in sol sau in bolta, cu bunurile sale materiale preferate. Acesta este un mod al italienilor prin care se asigura ca persoanele dragi, nu se intorc pe pamant si ca sunt confortabile in viata de dupa moarte.

Flori funerare italiene

In Italia, crizantemele sunt legate de ziua de 2 noiembrie, care este ziua tuturor sufletelor, deci reprezinta tristete si intristare in timp ce infloresc in aceasta luna si sunt adesea o parte a inmormantarilor italiene.

Cantece la inmormantarile italiene

In ceea ce priveste un serviciu traditional catolic, va puteti astepta sa auziti cantece traditionale catolice la serviciile funerare italiene, care, desigur, ar fi cantate in italiana.

Costurile inmormantarii in Italia

Conform mai multor cercetari efectuate pentru aflarea costurilor inmormantarii in Italia, s-a ajuns la concluzia ca, inmormantarea unui adult in aceasta tara poate costa in medie 7775 dolari. In plus, costurile pot creste considerabil datorita altor servicii, precum locul de veci, sicriu si mormant.

Tinand cont de toate aceste costuri, cu siguranta familiile romanilor decedati in Italia, iau in considerare ideea de a-si repatria decedatii, motiv pentru care acceseaza https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-italia, si iau legatura cu specialistii.

Repatrierea decedatilor din Italia, cu siguranta nu costa foarte multi bani (este mai ieftina decat inormantarea in Italia), iar de toate formalitatile necesare procedurii de repatriere, se vor ocupa angajatii firmei de servicii funerare.

Acestia vor obtine documentele necesare repatrierii, iar aici facem in primul rand referire la pasaportul mortuar international. Pana cand reprezentantii firmei de servicii nunerare nu obtin pasaportul mortuar, trupul neinsufletit nu poate fi repatriat.

Cat despre repatriere, este de-asemenea necesar de precizat faptul ca este necesar un sicriu special din zinc, pentru transportul funerar international. De-asemenea, in lipsa acestuia, trupul decedatului nu poate fi repatriat. Sicriul insa nu reprezinta o problema, pentru ca firma de servicii funerare care efectueaza repatrierea, dispune de asemenea sicrie din zinc.

Practic, familia greu incercata nu trebuie sa se ocupe de nimic in ceea ce priveste repatrierea, pentru ca de toate aceste aspecte se vor ocupa angajatii firmei de servicii funerare; de la preluarea persoanei decedate, si pana la obtinerea actelor si la transport funerar international.