Telefoanele au ajuns sa reprezinte pentru fiecare dintre noi un obiect foarte important, pe care il luam cu noi oriunde mergem pentru ca ne ajuta in diferite situatii. Ne dorim telefoane din ce in ce mai performante, din ce in ce mai mari, mai noi, care sa iasa in evidenta. Cand vine vorba despre a-ti cumpara un nou telefon, avem tendita sa ne indreptam catre telefoanele brandurilor de top precum Samsung, Iphone sau Huawei. Daca esti un fan infocat al telefoanelor Samsung, ori fan infocat al telefoanelor Apple, nu cred ca este atat de greu sa iei o decizie, dar daca esti neutru, este o alegere mai dificila. De aceea, in randurile de mai jos vom prezenta avantajele si dezavantajele care se regasesc la cele doua marci. 

Marca de telefon o poti alege in functie de bugetul pe care esti disponibil sa il aloci. Doar ca daca vrei sa iti cumperi unul dintre cele mai noi telefoane precum Samsung Galaxy S20 ori Iphone 11 Pro, trebuie sa fii constient ca si reparatiile pot fi mai costisitoare decat la un model mai vechi. De exemplu, daca ai nevoie de o inlocuire de sticla la Samsung Galaxy A5 2014, care este un model mai vechi, nu va costa atat de mult ca la Samsung Galaxy S20. De obicei, reparatiile la Samsung sunt la ieftine decat la Iphone. Asa ca, va trebui ca la inceput sa stabilesti daca in cazul unor reparatii esti dispus sa platesti mai mult sau nu. Daca esti dispus sa platesti mai mult, poti opta pentru Iphone. Doar ca Iphone este mai sensibil in general decat Samsung. 

Daca vrei o camera foarte buna, poti sa optezi pentru ultimele modele de telefoane de la Samsung, care s-au dovedit a fi putin mai bune decat cele de la ultimele modele de la Iphone. 

Durata de viata a bateriei poate fi un alt criteriu pe baza caruia poti sa alegi ce marca de telefon sa alegi. In general telefoanele de la Samsung au o durata a bateriei mai lunga decat cele de la Apple, dar asta bineinteles ca depinde de modelul de telefon si de cat timp petreci utilizand telefonul. 

Daca vrei sa fii mai stilat, poti sa alegi Apple, care are unele dintre cele mai elegante telefoane de pe piata si care au si unele dintre cele mai performante telefoane, utilizand tehnologia de ultima generatie. 

Acestea fiind spuse, exista o serie de criterii pe baza carora poti sa e decizi ce marca de telefon sa alegi in cazul in care ai o pozitie neutra fata de cele doua mari branduri de telefoane, Apple si Samsung. Dar prima si prima oara trebuie sa te decizi daca esti dispus sa cheltuiesti o suma mai mare de bani atat pentru a cumpara telefonul, cat si pentru a-l intretine, apoi poti sa iei in calcul si celelalte criterii.