Stau in Agronomie.. La mirificul meu camin apare o regula complet idioata – declararea bunurilor introduse de tip mobilier.

Ieri cand am ajuns am venit cu un aspirator si un cuptor cu microunde. Il rog pe colegul de camera sa vina sa ma ajute, ia el cuptorul , iau eu aspiratorul. toate bune si frumoase. ajung la intrarea in camin.. dam sa intram.. vine femeia de servici ce tinea locul gardianului. “baieti ce aveti in cutiile alea ? “

Colegul o ia repede inainte cu cuptorul.. eu raman in urma si trantesc aspiratorul pe tejghea indicandu-i desenul de pe cutie.

F.S : Aspirator ?

Eu : D’oh..

F.S : Si in cealalta cutie ?

Eu : Cealalta cutie era un cuptor cu microunde

F.S : Tre’ sa dati declaratie ?

Eu : Poftim ? Ca ce ?

F.S. : Ca ati adus un cuptor cu microunde ?

Eu : De ce ?

F.S : Pai asa trebuie pentru lucrurile.. personale.. care va reprezinta [N.R : 4 clase.. exprimare de facultate .. la ID]

Eu : Mi-am adus o pasta de dinti. Tre’ s-o declar ?

F.S : nu.. doar obiectele de mobilier.

Eu : Pai cuptoru’ e electrocasnic nu e mobilier.

F.S : tre’ sa-l declarati ca avem si noi in camin si daca se fura..

Eu : Bine..

Incep sa scriu .. in timp ce F.S. imi dicta ca la ultimu dobitoc ce vede prima data in viata lui o foaie alba si-un pix. Si zice : “declar pe proprie raspundere” .. scriu .. “ca am adus “.. scriu.. “un cuptor cu microunde de culoare gri” .. scriu..” seria si numaru” .. nu mai scriu.

Eu : Poftim ?

F.S. : Seria si numaru ?

Eu : de la ce ?

F.S. : De la cuptor ?

Eu : Doamna.. eu va scriu cel mult ca e in stare de functionare.. da’ nu ma puneti sa scriu toate cacaturile pentru ca o regula cretina zice asta. Nu stau acu sa fac drumuri sa scriu seria si numaru de la toate prostiile. Eu am factura si pot dovedi oricand ca acel cuptor cu microunde imi apartine.

F.S : Asa e ordinu de la doamna administrator.

Eu : Daca administratora are vreo problema cu asta sa vina sa ma caute.. eu nu va dau seria si numaru pentru ca nu va folosesc la nimic.

F.S : da’ dumneavoastra daca primiti un ordin nu-l executati ?

Eu : Nu-l execut pana nu-l inteleg .. (n.r. : si-n armata daca spui ca nu intelegi un ordin NU esti obligat sa-l executi). Si primul lucru pe care l-as intreba ar fi cine e dobitocu de autor al regulii .

Semnez si plec..

Acum astept administratora..

Eu nu-s baiat rau.. da’ cand o regula mi se pare stupida n-o respect.. pana nu se gaseste vreun iluminat sa-mi explice si mie urma de logica din spatele regulii.. si credeti-ma ca seria si numaru de la cuptor nu sunt importante.. Oricum.. dobitocii nu sunt in stare sa dea cartele magnetice care sa functioneze.. da’ vor declaratii pentru orice cacat pe care il aduci in camin..

Asta ca sa stiti la ce va asteptati , dupa ce munciti sa intrati la ASE ..