Porumbeii, ca si oricare alte pasari, daca nu sunt ingrijiti corespunzator, ajung sa dezvolte anumite afectiuni. Si cand spunem sa fie ingrijiti corespunzator, facem referire atat la spatiul in care acestia sunt tinuti (trebuie sa fie curat, uscat, suficient de aerisit si de luminat), cat si la faptul ca trebuie sa le fie furnizata hrana specifica.

In cazul in care nu le sunt create toate conditiile aferente, acestia pot sa contacteze sau se dezvolte anumite afectiuni ce se trateaza fie cu ajutorul medicamentelor specifice, fie prin administrarea vaccinurilor. Bineinteles, vaccinurile au in mare parte rol de preventie, asadar, daca sunt administrate conform schitei de vaccinare, vor impiedica aparitia bolilor.

Afectiuni pe care le pot dezvolta porumbeii

Dupa cum mentionam anterior, in cazul in care nu sunt ingrijiti corespunzator, porumbeii pot dezvolta anumite boli. Sa vedem in continuare care sunt acestea!

  • Variola – este o boala infecto-contagioasa, in cadrul careia apar diverse eruptii pe piele si pe mucoasa buco-faringiana sub forma de negi. Pericolul mai mare este atunci cand acestia apar pe mucoasa buco-faringina, pentru ca in acest fel porumbeii pot muri asfixiati.
  • Ornitoza – este o boala infecto-contagioasa, care se ia de la alti porumbei bolnavi prin secretii nazale, lichid lacrimal, materii fecale si lapte de gusa.
  • Microplasmoza – se transmite prin saliva, stranut si prin particulele de praf infectat ce pot fi luate din aer. Ca si simptome specifice mentionam productii nazale destul de abundente, ochi ce lacrimeaza, inrosirea conjunctivei, respiratie greoaie si scaderea instinctului de zbor.
  • Salmoneloza – o boala infecto-contagioasa ce poate fi prezenta in 3 forme distincte – digestiva, sangvina si nervoasa. Pot aparea chiar si combinatii intre acestea in cazurile mai grave. Se transmite prin contact cu porumbeii ce deja au aceasta afectiune.
  • Paramixoviroza – o boala infectioasa ce se transmite fie prin contactul direct cu porumbeii bolnavi, fie prin contactul cu diverse suprafete pe care acestia le-au atins, asa cum este asternutul sau diverse utilaje de exemplu.

Tratamente pentru porumbei de la Radu Duo

In cazul in care columbofilii se confrunta cu diverse boli pe care porumbeii lor le capata, pot gasi tratamentele adecvate in cadrul magazinului online produsecolumbofile.ro, ce apartine de societatea Radu Duo.

In cadrul acestui magazin cei interesati regasesc atat produse de ingrijire a porumbeilor, cat si cele destinate tratarii unor boli specifice.

Printre cele mai comandate produse de pe site se numara spiramicina, destinata tesutului pulmonar si membranelor mucoase ale pasajului nazal si faringelui, fiind foarte activa fata de majoritatea bacteriilor gram-pozitive, micoplasme, chlamydia, fiind folosita in tratarea infectiilor bronsice ale porumbeilor.

Descoperim toate produsele destinate porumbeilor accesand site-ul oficial produsecolumbofile.ro.