Daca vrei sa iti cumperi un nou telefon, doar ca nu sti ce telefon, pentru ca nu esti un fan infocat al telefoanelor de la Apple sau al celor de la Samsung, asa ca decizia este mult mai dificila. Mai intai trebuie sa te decizi asupra marcii, apoi a modelului de telefon, iar alegerea va dura mult mai mult. Totusi, cele 2 marci sunt destul de diferite, au diferente destul de majore. Pentru a-ti face alegerea mai usoara, in randurile de vor urma voi prezenta principalele diferente dintre cele 2 marci de telefoane. 

Prima diferenta foarte vizibila, este din punct de vedere financiar. Telefoanele de la Apple sunt mai scumpe decat cele de la Samsung, iar acest lucru este in asa fel de multi ani. Din moment ce telefoanele sunt mai scumpe si eventualele reparatii si accesorii vor fi mai scumpe, asa ca o baterie la Iphone 6 Plus va costa mai mult decat una la Samsung Galaxy S6. Deci, va trebui sa iti stabilesti bugetul prima oara. 

Alta diferenta este referitoare la design. Telefoanele de la Apple sunt ceva mai elegante si au un aspect mai placut decat cele de la Samsung. Dar asta nu inseamna ca telefoanele de la Samsung arata urat, pentru ca nu este adevarat. De cand s-a lansat Iphone X, butonul Home a fost eliminat, iar elegantei i s-a adaugat un bonus. Nici telefoanele de la Samsung nu mai au butonul Home, incepand de la Galaxy S8. Desi, Iphone-urile sunt putin mai elegante. 

Durata de viata a bateriei este mult mai buna la Samsung. Aceasta a fost mereu o problema la Iphone-uri, doar ca la ultimele modele lansate, aceasta problema incepe sa se remedieze. Dar la acest capitol castiga Samsung. 

Rezistenta la cazaturi sau la socuri nu este atat de mare la Iphone-uri ca la Samsung. Daca scapi un Iphone pe o suprafata dura, sansele sunt foarte mari ca urmatoarea destinatie sa fie un service pentru ca s-a spart. Dar daca scapi un Samsung, este posibil sa nu aiba nicio zgarietura sau sa aiba doar zgarieturi mici. Deci, tot Samsung castiga. 

Camera foto este o specificatie foarte buna a Iphone-urilor. Au functii si optiuni mult mai moderne decat cele de la Samsung. Realizeaza poze foarte bune. Si camerele de la Samsung sunt bune, doar ca cele la Iphone sunt ceva mai bune. 

Memoria este specificatie ce echilibreaza balanta, pentru ca atat Apple, cat si Samsung au telefoane cu memorie mai mica si altele cu memorie mai mare. 

Acestea fiind spuse, daca esti dispus sa cheltuiesti o suma mai mare de bani si vrei eleganta mai mare si o camera foto foarte buna, alege un Iphone. Dar daca nu ai un buget chiar atat de mare si vrei o durata de viata mare a bateriei si rezistenta la socuri si cazaturi, mai bine alegi un Samsung.