Puteti obtine cele mai bune costuri seo si optimizari fara sa va bateti capul chiar atat de mult. Cu toate acestea, oferim toate informatiile pentru utilizatorii interesati.

Cand sa utilizati _escaped_fragment_ si #! in adresele URL AJAX?

Site-ul dvs. trebuie sa utilizeze #! in toate adresele URL compatibile cu procesul de accesare cu crawlere AJAX. Googlebot nu urmeaza legaturile hypertext in format _escaped_fragment_.

Unde pot vedea acest proces in actiune?

Puteti vedea exemple de aplicatii AJAX la adresa http://gwt.google.com/samples/Showcase/Showcase.html. Cand faceti clic pe un link din partea stanga a paginii, veti vedea ca adresa URL contine un fragment hash #! si ca aplicatia acceseaza starea corespunzatoare fragmentului respectiv.

Daca inlocuiti #! (De exemplu http://gwt.google.com/samples/Showcase/Showcase.html#!CwRadioButton) prin? _escaped_fragment_ = (de exemplu, http://gwt.google.com/samples/Showcase/Showcase.html ? _escaped_fragment_ = CwRadioButton), site-ul afiseaza un instantaneu HTML.

Ce se intampla daca decid sa nu folosesc #! pe site-ul meu AJAX?

Este posibil ca paginile dvs. sa nu se afiseze corect in rezultatele cautarii Google. Cu toate acestea, retineti ca expertii se  straduiesc constant sa faca comportamentul Googlebot mai aproape de cel al unui browser. Pe masura ce implementati functiile solicitate de site-ul dvs., Googlebot va putea sa indexeze corect paginile fara interventii speciale.

Cu toate acestea, procesul de explorare AJAX ofera o solutie pentru site-urile care sunt deja pe baza de AJAX si pentru care se cere ca continutul sa fie indexat corect imediat. Aceasta este o solutie pentru site-urile cu pagini contin deja instantanee HTML, sau pentru webmasteri care folosesc un browser fara cap pentru a crea instantanee HTML.

Ce nivel de reimprospatare ar trebui sa aiba continutul meu?

Raspunsul depinde de frecventa modificarii continutului aplicatiilor dvs. Daca se schimba frecvent, trebuie intotdeauna sa creati un snapshot HTML actualizat ca raspuns la o solicitare de accesare cu crawlere. De asemenea, ganditi-va la o biblioteca arhivata al carei director nu se schimba regulat.

Pentru a preveni serverul in a crea in mod constant aceleasi instantanee HTML, puteti genera toate instantaneele HTML relevante o data, eventual off-line, si apoi sa le salvati pentru utilizare ulterioara. De asemenea, puteti sa raspundeti la Googlebot cu un cod de stare HTTP 304 (Nu este modificat).

Ce se intampla daca aplicatia mea nu utilizeaza fragmente de hash?

Poate ar trebui sa le foloseasca! Fragmentele hash accelereaza considerabil solicitarile deoarece sunt gestionate de browserul de pe partea clientului si nu actualizeaza intreaga pagina. In plus, fragmentele de hash pot opera istoricul, cu butonul “Inapoi” al browserului. Diferitele cadre AJAX sunt compatibile cu fragmente de hash.

Daca nu puteti structura aplicatia pentru a utiliza fragmente de hash, plasati un jeton special in trecut (adica tot ceea ce este dupa simbolul # intr-o adresa URL). Fragmentele hash care sunt stari unice ale paginii trebuie sa inceapa cu un semn de exclamare. De exemplu, daca aplicatia dvs. AJAX contine o adresa URL de tip:

www.example.com/ajax.html#varsta_mea

aceasta adresa URL trebuie sa aiba urmatorul format:

www.example.com/ajax.html#!varsta_mea

Site-urile care adera la acest proces fac parte din “Site-urile AJAX Explorabile”. Cu alte cuvinte, crawlerul vede continutul aplicatiei dvs. atunci cand site-ul dvs. genereaza instantanee HTML.