La ora actuala, ideile de decorare a livingului sunt inepuizabile. Indiferent de stilul preferat de tine, de gusturi personale sau de particularitati diverse, gasesti solutii numeroase, parca special concepute pentru tine. Desigur, pentru asta trebuie sa iti dai putin interesul pentru ca nu le gasesti chiar in primul magazin.

Pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la decorul unui living modern, iata care sunt cateva recomandari pe care le am pentru tine. Sper ca te vei putea ajuta de cele ce urmeaza sa le precizez pentru a face alegeri inspirate.

Idei pentru decorarea livingului

Inainte de a parcurge orice pasi in acest sens, decide-te asupra unui stil de amenajare. Trebuie sa fie unul care sa te reprezinte, care sa te inspire. Poti avea in vedere optiuni diverse de mobilier produse in showroom-uri, reviste de amenajare, site-uri de specialitate. Opreste-te asupra stilului care te incanta si te atrage.

Daca esti nehotarat vizavi de doua stiluri, nu ezita sa realizezi o combinatie intre cele doua, ceva care sa se imbine armonios, estetic. Spre exemplu, poti avea in vedere articole precum piese de mobilier cu detalii rustice, in combinatie cu elemente decorative rustice, insa in linii moderne.

Nu trebuie sa faci compromisuri legat de ceea ce iti place, sa renunti la un obiect de mobilier care e perfect gusturilor tale doar pentru ca nu s-ar potrivi cu perdelele. Reinventeaza stilurile dupa bunul plac, pastrand totul in limita bunului gust.

Un capitol important se refera la coloristica. Fiind vorba despre camera de zi, este important ca starea indusa de acesta sa fie una definita de buna dispozitie.

Poti nuanta o incapere vesela, care sa te motiveze spre tot felul de activitati. Desigur, este important sa alegi culori care sa te reprezinte, nu doar care sunt in tendinte.

Cei mai multi evita culorile intense, insa tu le poti avea in vedere, in linii minimaliste pentru mai multa expresivitate. Imbina elementele decorative inteligent si confera armonie si unitate intregii incaperi.

In functie de directia spre care te indrepti cu amenajarea, asigura-te ca alegi piese de mobilier practice si functionale, nu doar estetice.

Spre exemplu, daca ai un living spatios, ti-ar fi de folos o canapea extensibila cu lada. Poti depozita in aceasta cele necesare pentru ca rudele venite in vizita sa aiba parte de o odihna corespunzatoare. Nu mai trebuie sa aduci perne si paturi din alte camere.

Gasesti canapele lux Primobila in Suceava si le poti vedea si in magazinul fizic daca esti interesat de o achizitie.

De foarte mare importanta sunt si textilele pentru care optezi. Acestea trebuie sa fie in ton cu restul elementelor din incapere. Pot contrasta cu acestea intr-o maniera unica, daca iti pui putin imaginatia la contributie. Nu uita de faptul ca te intereseaza sa asiguri si o iluminare optima in acesta camera, pentru buna dispozitie si un spirit vesel.

Daca ferestrele nu asigura lumina naturala suficienta, poti opta si pentru cateva corpuri de iluminat interesante. Gasesti solutii numeroase in acest sens in magazinele de specialitate.