Probabil că oricine a apelat, în lungul trai la bloc sau la casă, la un alpinist utilitar sau măcar la un meșter în acoperișuri și fațade. Iar dacă nu ai apelat, cu siguranță că ai văzut un astfel de meseriaș în acțiune. Echipat cu cască, hamuri și sisteme sofisticate de ancorare, un astfel de lucrător se simte ca peștele în apă acolo unde alții amețesc doar uitându-se la el.

Cu echipamentele de protecție de la tresa.ro însă, munca la înălțime devine o sarcină mult mai ușoară și perfect posibilă pentru cei care își câștigă din asta traiul de zi cu zi. Căci, atunci când ai scule și echipamente de protecție adecvate, orice meserie devine mai plăcută și mai sigură.

Hamuri de poziționare de la Tresa

Dacă avem de lucru la peretele unei case, spre exemplu, știm cu toții că avem nevoie de schele. Iar dacă înălțimea la care lucrăm este mai mare de doi metri, atunci în mod obligatoriu avem nevoie de echipamente de protecție pentru muncitori.

Aceasta în condițiile în care normele de protecție a muncii sunt foarte stricte în sectorul construcțiilor, unde nu puține au fost accidentele la locul de muncă. Cel mai des, astfel de echipamente vedem la lucrările de termoizolare a fațadelor blocurilor, care au devenit mai mult decât comune în ultimii ani.

Astfel, construcțiile din perioada comunistă necesită de o protecție termică suplimentară, care nu se poate face decât cu tehnologia izolării cu polistiren sau alte materiale, pe la exterior. Acest gen de lucrări se fac însă cu lucrători la înălțime, care de obicei au montate schele pe toată fațada blocului.

Sunt însă situații în care, chiar și dacă ai schela montată, vei avea nevoie de hamuri de poziționare de la Tresa. Aceste hamuri vor asigura protecția și suspendarea adecvată a lucrătorului, astfel încât acesta să fie în siguranță, dar în același timp să poată executa și lucrarea la care s-a angajat.

Nu în ultimul rând, avem situații în care locatarii unui apartament dintr-un bloc au nevoie de lucrări individuale, fără a mai monta schelele pe întreaga fațadă a blocului. Cu siguranță, în acest caz, vor apela la niște alpiniști utilitari, care vor beneficia de protecție specială.

Dincolo de obișnuita cască și de hamurile de rigoare, tresa.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de bucle de ancorare, corzi speciale și mijloace de legătură, cu ajutorul cărora lucrul suspendat la înălțime va deveni o misiune mult mai sigură decât pare la prima vedere.

Desigur, toate aceste echipamente nu te feresc de necazuri, atunci când normele de manevrare și de protecție a muncii nu sunt respectate. Acesta este și motivul pentru care lucrătorii la înălțime beneficiază de un instructaj special, oferit de personal pregătit în acest scop.

Opritoare de cădere și căști protecție

Tresa.ro vine însă și cu o gamă de accesorii menite să reducă sau să elimine total riscurile în caz de accident sau de prăbușire în gol. Este și cazul căștilor de protecție, adaptate pentru lucrul la înălțime, dar și al opritoarelor de cădere de la Tresa, dotate cu un sistem de amortizoare care absorb practic energia degajată la prăbușirea în gol.

Contact:

comercial@tresa.ro

0371.097.957