Blogging-ul nu mai este doar pentru amatorii de hobby-uri. El a devenit o parte importanta a strategiilor de marketing pentru intreprinderi si avocati. Indiferent daca lucrati intr-o firma de renume sau ca rulati propria practica solo, un blog este un instrument de marketing puternic, care nu ar trebui sa fie trecut cu vederea atunci cand va stabiliti prezenta pe web.

Blog-ul dvs. poate consta in inregistrari despre stiri si tendintele din industrie sau poate consta intr-un post care contine mesajul saptamanii si articole relevante care se refera la zona de practica.

Iata cateva motive cheie de ce blogging-ul a devenit important pentru avocati si de ce ar trebui sa adaugi aceasta caracteristica repertoriului dvs. de marketing online.

1. Prezinta-te ca un expert

Cand te gandesti la cat de multi avocati specializati in dreptul familiei sau impozitare exista, poate fi dificil sa te diferentiezi si sa te stabilesti ca identitate fata de un alt avocat similar din regiune.

Unul dintre cele mai bune moduri de a te stabili ca un expert in domeniul de activitate este de a genera continut pe zona si subiectul de expertiza. Blogging-ul este o modalitate de a publica articole si a difuza informatii care se refera la zona de practica. Acest continut va va oferi credibilitate si va demonstra cat de bine iti stii domeniul.

2. Conectarea cu clientii

Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa ai un blog pe site este de a te conecta cu publicul tinta, care poate include clientii actuali, clienti potentiali, avocati din zona de practica sau populatia ori angajatii procuraturii. Puteti ajunge la aceste persoane prin intermediul blog-ului. Aceasta este o modalitate foarte buna de a capta un public nou, care are nevoie de informatii si sa le prezinti brand-ul tau, toate in timp ce le castigi increderea.

3. Optimizeaza pentru cautarile online

Blogurile sunt foarte bune pentru stimularea optimizarii motorului de cautare. Scopul puternic al SEO este de a pozitiona site-ul ca o resursa de incredere pe care motoarele de cautare doresc sa o trimita utilizatorilor. Motoarele de cautare cauta in mod natural cuvinte cheie si informatii si afiseaza olista cu site-uri web care contin aceste cuvinte in rezultatele de cautare ale paginii.

De exemplu, daca sunteti un avocat in dreptul familiei, puteti scrie un post pe blog care sa contina cuvinte, cum ar fi dreptul familiei, custodie, casatorie, copil. Acestea sunt considerate “cuvinte cheie”, pe care oamenii le cauta atunci cand cauta informatii online. Cu cat aceste cuvinte apar pe site-ul dvs. mai mult, cu atat mai probabil informatii despre dvs. vor aparea intr-un rezultat de cautare pentru publicul vizat.