Inainte de a afla de ce aveti nevoie de o pergola, cu siguranta trebuie sa stiti ce este o pergola. O pergola este o structura exterioara cu patru stalpi verticali care sustin un acoperis deschis de traverse. Pergolele pot fi independente sau atasate de o casa. Desi sunt de obicei din lemn, ele pot fi construite si din alte materiale precum otel, aluminiu sau vinil.

Acum ca ati aflat ce este o pergola, probabil veti dori sa stiti de unde puteti comanda cele mai bune pergole retractabile, insa pana atunci, va invitam sa descoperiti si care este scopul celor mai bune pergole retractabile, plus multe alte lucruri interesante despre acestea.

Care este scopul unei pergole?

Pergolele ofera umbra, confidentialitate si definitie zonelor de luat masa in aer liber, de divertisment si de sedere. Daca iti place sa gazduiesti petreceri in aer liber, iti va placea zona mare, confortabila, aflata sub o pergola. Imbunatatind fluxul interior-exterior, se simt ca o extensie perfecta a camerei interioare a casei.

Cum construiti o pergola?

Planurile pergolelor variaza de la proiecte DIY gestionabile la locuri de munca complexe pentru profesionisti. In mod evident, misiunea de a invata cum sa construiti o pergola este destul de simpla, deoarece este o structura simpla, care este destul de minima si de-asemenea are si avantajul de a necesita intretinere redusa.

Cu toate acestea, design-urile decorative sau pergolele retractabile pot fi mai dificil de instalat si mai bine lasati in seama unui profesionist misiunea de a crea o pergola, sau in seama unui antreprenor care doar cu asta se ocupa.

De-asemenea, in cazul in care cunoasteti un tamplar bun, ii puteti solicita ajutorul, pentru ca si acesta se va descurca, insa cele mai bune pergole retractabile vor fi create de catre profesionistii care presteaza zi de zi aceasta munca.

Desi este destinata sa fie deschisa la soare si aer curat, puteti personaliza o pergola cu lumini exterioare, ventilatoare de tavan, zabrele, vita de vie, perdele si baldachine pentru a se potrivi mai bine stilului dvs. de viata.

Care este diferenta dintre o pergola si un spalier?

Spre deosebire de o pergola ancorata, un spalier este un cadru portabil folosit pentru a antrena plantele si vita de alpinism. Este mai degraba o caracteristica estetica de gradina decat o structura functionala.

Care este diferenta dintre o pergola si un foisor?

Foisoarele sunt in general mai mici decat pergolele si sunt destinate sa fie strabatute ca parte a unei intrari in gradina. Majoritatea sunt independente, dar sunt ocazional atasate de un gard si includ o poarta de gradina. Spre deosebire de pergolele plate, foisoarele seamana cu o arcada.

Care este diferenta dintre o Pergola si un Gazebo?

Exista trei diferente principale intre pergole si gazebo. Unul dintre lucrurile diferite are legatura cu forma. O pergola este de obicei patrata sau dreptunghiulara. In schimb, gazebo-ul tipic este fie rotund, fie are forma unui octogon.

Acoperisurile celor doua structuri sunt de asemenea diferite. Un gazebo va avea un acoperis inchis, in timp ce pergola sport un acoperis care este ca o grila deschisa. Intr-un anumit sens, pergola nu are un acoperis adecvat, ci doar o serie de grinzi incrucisate care pot fi sau nu umplute oarecum cu utilizarea panourilor din zabrele.

O a treia diferenta este modul in care gazele si pergolele sunt utilizate in peisagistica. Majoritatea oamenilor considera ca gazebo-urile sunt structuri care stau departe de casa si servesc ca punct focal pe motive. Pergolele pot fi construite la un capat al unei terase sau al unei punti.Cum stabiliti daca aveti nevoie de o pergola pentru curtea dvs?

Exista avantaje la adaugarea unei pergole in peisajul dvs.?

Multe dintre avantajele pergolelor au legatura cu adaugarea functiei peisajului tau. Cu siguranta creeaza spatii pe care le puteti folosi pentru a sta confortabil in aer liber. In ceea ce priveste aspectul, acestea ofera un aspect finalizat spatiului, precum si interesul vizual.

Un alt avantaj important este impactul asupra valorilor proprietatii dvs. Tipul potrivit de pergola va creste valoarea de piata a proprietatii. Este posibil sa nu fie important in acest moment, dar va face o diferenta in pretul pe care il puteti obtine daca decideti sa vindeti la un moment dat.

Nu uita niciodata beneficiul de a avea un spatiu privat in aer liber. Puteti proiecta cu usurinta o pergola folosind panouri din zabrele sau usi inaltate pentru a va oferi tot ce este mai bun din ambele lumi. Deschideti panourile sau usile atunci cand doriti sa va bucurati mai mult. Cand aveti chef de confidentialitate, dar totusi doriti sa fiti in aer liber, inchideti-le.

Indiferent daca aveti o intindere mare de curte sau doriti sa imbracati o zona mai mica, o pergola este mereu de folos.

Asadar, atunci cand doriti sa va infrumusetati curtea, si de-asemenea sa ii adaugati un plus de valoare, puteti sa optati cu incredere pentru una din cele mai bune pergole retractabile.