In apropierea marelui eveniment, orice mireasa isi doreste sa fie impecabil imbracata, dar sa aiba si cele mai frumoase tinute pentru domnisoarele de onoare. Se gasesc foarte multe modele de rochii domnisoare de onoare in magazine.

Fie ca sunt rochii lungi sau scurte, moderne si elegante, mai simple sau mai excentrice, in culori mai vii sau uni, tocmai aceasta diversitate va poate asigura faptul ca aveti de unde sa alegeti modelul potrivit, dar in acelasi timp numarul mare de modele poate sa faca alegerea un pic mai dificila.

Iata cateva sfaturi legate de cele mai apreciate si cele mai putin apreciate modele de rochii pentru domnisoarele de onoare.  Modelul de rochie de tip linie A, care sunt rochii mulate in partea de sus si evazate in partea de jos.

Aceste rochii se potrivesc oricarui tip de silueta si mai ales domnisoarelor mignone. Rochia tip Empire, care este mulata in partea de sus si dreapta in partea de jos. Acest stil se numeste Empire sau stil regal si se potriveste mai ales femeilor inalte si slabe, care nu au forme prea voluptoase, prin model se pot ascude imperfectiunile, soldurile mari, si se pune in valoare bustul.

Sotia lui Napoleon Bonaparte a impus stilul empire pentru rochiile de ocazie, dupa care acestea au devenit foarte populare pentru rochiile de mireasa si pentru domnisoarele de onoare.

Rochii de culori roz sau portocalii pentru o nunta care are loc iarna, sau rochii de culoare maro pentru o nunta care are loc vara nu se recomanda nici pentru domnisoarele de onoare. Iar ca material, rochiile vaporoase sunt pentru nuntile estivale, iar pentru nuntile care au loc in anotimpurile friguroase tinute din materiale mai groase.

Tot in privinta culorilor, o rochie alba pentru domnisoarele de onoare nu se potriveste, pentru ca albul este specific doar rochiei de mireasa, nici negrul, ar fi o culoare care ar atrage atentia intr-un sens negativ. Rochiile prea decoltate, spatele gol sau despicaturile laterale sunt exagerate pentru domnisoarele de onoare.

Rochiile acestora trebuie sa fie decente, sa nu depaseasca cu mult tinuta miresei, dar in general alegerea acestor rochii se face impreuna sau chiar de catre mireasa, deci cu siguranta aceasta va sti foarte bine cum sa se lase in special pe ea in centrul atentiei, avand si cele mai reusite tinute pentru domnisoarele sale de onoare.

Daca rochiile se vor cumpara de-a gata, se recomanda ca achizitia sa fie cu minim trei saptamani inainte de nunta, daca se face prin comanda, se va face mai devreme, pentru a evita criza de timp.

Daca respectati niste minime recomandari, veti reusi sa aveti cele mai indicate modele pentru niste rochii speciale, care sa nu fie nici prea incarcate, nici prea simple, sa fie elegante, specifice domnisoarelor de onoare, alegerea trebuie facuta alaturi de mireasa, analizand ofertele existente cu mare atentie, cu ceva timp inainte de eveniment, pentru ca sa fie totul pus la punct, sa nu apara nicio problema legata de aceste tinute.