Prin anii ’60, tricourile au devenit un mod de a ne exprima, un fel de artă purtabilă, un suvenir sau o reclamă ambulantă, după ce la începutul anilor 1900 erau purtate ca uniformă în Marina Americană.

Tricourile fac parte din categoria celor mai populare obiecte vestimentare. O singură privire în dulapul oricărei persoane și vom găsi cel puțin 10 tricouri. Niciodată nu pot fi prea multe… Există tricouri pentru vacanțe, tricouri cu mesaje, tricouri pentru purtat la meciul echipei favorite etc. Practic, există un tricou pentru fiecare stare de spirit!

De-a lungul timpului, câteva tricouri cu mesaje au ajuns să fie legendare. Iată câteva dintre ele.

Tricouri cu mesaje pozitive celebre

  • Tricoul cu mesajul “I love New York”: Designerul Milton Glaser a avut un moment de Evrika, a scris pe un șervețel de hârtie “I ♥ NY” și nu a durat mult până acest mesaj a ajuns pe tricouri.
  • Tricoul cu mesajul “D.A.R.E”: În 1983, Programul Internațional de Educație a Rezistenței împotriva Drogurilor (Drug Abuse Resistance Education International Program) a oferit tricouri gratuite pe care era imprimat mesajul “D.A.R.E to resist drugs and violence”. Tricourile au devenit extrem de populare, ajungând să fie purtate de către toți adolescenții.
  • Tricoul cu mesajul “Just Do It”: Dan Wieden a menționat că inspirația pentru acest mesaj iconic ce apare pe tricourile Nike vine de la un condamnat la moarte înainte de execuție.
  • Tricoul cu mesajul “Keep calm and carry on”: Tricoul cu acest mesaj a fost creat în 1939, având ca scop ridicarea moralului britanicilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din anul 2000, mesajul a devenit extrem de popular printre tineri.
  • Tricoul cu mesajul “Bazinga”: Personajul Sheldon Cooper din serialul The Bing Bang Theory este cel responsabil pentru sintagma “Bazinga”, ce apare acum pe tricourile cu mesaje purtate de tânăra generație.
  • Tricoul cu mesaj “Don’t worry, be happy”: “Don’t Worry, Be Happy” este cântecul lui Bobby McFerrin, lansat în 1988. A devenit primul cântec a cappella care a ajuns pe locul întâi în topul Billboard Hot 100.
  • Tricoul cu mesajul “Frankie Say Relax”: Pentru a protesta împotriva cenzurii împotriva cântecului “Relax” a trupei Frankie Goes to Hollywood, Paul Morley, un reprezentant al casei de discuri, a printat tricouri cu mesajul “Frankie Say Relax”. Tricourile au ajuns celebre și sunt purtate și în zilele noastre.

Tricouri cu mesaje controversate celebre

În afara tricourilor cu mesaje care au devenit populare datorită textelor pozitive, există și câteva variante de tricouri care au devenit celebre datorită mesajelor controversate. Dintre acestea amintim:

  • Tricoul cu mesajul “#More Boyfriends Than T.S.”: Abercrombie & Fitch a declanșat furia fanilor cântăreței Taylor Swift când au lansat tricoul cu mesajul “Mai mulți iubiți decât T.S.”.
  • Tricoul cu mesajul “Eat Less”: Urban Outfitters a lansat acest tricou cu mesajul “Mănâncă mai puțin”, folosind un manechin extrem de slab. Din cauza controverselor, tricoul a fost retras rapid de pe piață.
  • Tricoul cu mesajul “I am too pretty to do my homework so my brother has to do it for me”: JC Penny a primit mai multe plângeri pentru tricoul cu mesajul “Sunt prea frumoasă să îmi fac temele, așa că fratele meu trebuie să le facă pentru mine”. Tricoul a fost retras de pe piață și compania producătoare a recunoscut că mesajul nu era unul potrivit.

RUVIX – cele mai frumoase tricouri cu mesaje

De doar 6 ani prezentă pe piața din România, compania RUVIX a adus amuzament și optimism în viețile a nenumărați clienți. Pe ruvix.ro se găsesc foarte multe tricouri cu mesaje curajoase, creative și amuzante, dar și alte articole vestimentare gata să se preteze cerințelor omului modern, activ și, desigur, nonconformist.

Dacă mai sus au fost prezentate tricouri cu mesaje foarte cunoscute, pe site-ul companiei se găsesc cele pe care tu trebuie să le faci cunoscute. Fie că este vorba de cercul tău de prieteni, de familie sau pur și simplu de oamenii pe care îi întâlnești pe stradă, cu siguranță vor remarca tricoul tău RUVIX pe care stă princiar mesajul pe care ți l-ai ales.

Ieși din tipare începând chiar acum!