Montarea acoperisului este un proces destul de lung, ce se desfasoara pe parcursul a cateva zile, insa este menit sa va protejeze locuinta chiar si pentru 100 de ani, daca ati ales tigla potrivita, cum este cazul tiglei ceramice din Iasi.

Cu toate acestea, inainte de a incepe propriu-zis procedura, este esential sa va ocupati de anumite lucruri care va vor fi utile si vor face ca procedura de montare a acoperisului sa fie mult mai eficienta. Haideti sa vedem ce trebuie sa faceti! 

Masurati si stabiliti necesarul de tigla ceramica

Inainte de a va dezveli locuinta, trebuie sa stiti concret cata tigla ceramica aveti nevoie pentru a va crea tot acoperisul. Asadar, masurati cu atentie lungimea si latimea acoperisului. De asemenea, nu uitati sa tineti cont si de alte evenimente ce se pot petrece la momentul aplicarii tiglei.

De exemplu, la montaj, vor exista portiuni in care tigla va trebui sa fie taiata, sau pot exista momente de neatentie in care persoana la care ati apelat sa sparga o tigla.

Aceste momente sunt perfect normale (daca se sparge o tigla va sugeram sa nu invinovatiti persoana angajata), iar pentru a scapa cu brio va recomandam sa alegeti o tigla de calitate, insa intr-o cantitate putin mai mare decat necesarul.

Astfel, daca va doriti o tigla calitativa si rezistenta, puteti alege cu mare incredere tigla ceramica din Iasi, aceasta fiind potrivita indiferent de preferintele sau locuinta dumneavoastra.

Stabiliti accesoriile necesare

Dupa masurarea acoperisului si stabilirea necesarului de tigla ceramica, este de la sine inteles ca trebuie sa stabiliti si anumite detalii cu privire la accesoriile necesare.

Asadar, cel mai bine ar fi sa stiti inca de la inceput necesarul de vata de sticla sau chingi, dar si alte accesorii de acest gen, pentru a le avea pe toate la indemana, inainte de a va ocupa propriu-zis de treaba. 

Analizati vremea

Avand in vedere faptul ca montarea tiglei ceramice este un procedeu ce se desfasoara pe o perioada de cateva zile, este foarte important sa tineti cont de vreme.

Asadar, ca o recomandare, ideal ar fi sa va ocupati de acest pas la sfarsitul primaverii sau la inceputul verii, cand vremea nu este foarte sufocanta si caniculara, cum se intampla in iulie, dar nu este nici frig, cum ar fi in decembrie.

Cu toate acestea, nu este nevoie sa respectati neaparat perioada mentionata anterior, insa ar fi bine ca zilele in care va ocupati de acoperis sa fie unele insorite, lipsite de ploi.

Renuntati la tigla veche

Daca va doriti un nou acoperis pentru locuinta dumneavoastra, iar structura de rezistenta este una buna, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati tigla veche si sa o montati pe cea noua.

De asemenea, nu uitati sa verificati vremea, pentru ca acest proces este unul destul de lung, care se intinde pe o perioada de cateva zile. Ulterior, daca structura de rezistenta va permite, tot ce trebuie sa faceti este sa montati noua tigla.