Când este vorba de calculatoare, cu siguranță, cu toții ne dorim tehnica de calcul cea mai scumpă și dacă se poate – ultimul răcnet. Fiind într-o continuă dezvoltare, piața calculatoarelor evoluează într-un ritm nebun, mereu apar modele noi – tot mai performante și tot mai bune. Însă, de mult ori, produsele din categoria ultimul răcnet au prețuri exagerate și, din păcate, nu ne putem permite să dăm sume exorbitante pe un singur computer.

În prezent, tot mai multe persoane se orientează spre o alternativă mai ieftină şi mai avantajoasă – de a cumpăra calculatoare second hand sau refurbished, în loc de a cheltui sume mari de bani pe cele noi.

De ce procuri un computer second hand?

Un computer second hand poate să nu se diferențieze deloc de unul nou. Cu condiția că este vorba de un echipament păstrat bine și într-o stare excelentă, achiziționând la mâna a doua, probabil că nu veți simți nicio diferență în calitate. Însă, veți rămâne cu o sumă serioasă economisită și nu se va produce nicio gaură în bugetul dumneavoastră.

Reprezentând mărci dintre cele mai performante de pe piață și provenind de la producători de top, de obicei, aceste calculatoare sunt testate și verificate de câteva ori de către comercianți. Aceștia au o echipă de IT care verifică individual fiece produs, asigurându-se că el funcționează corect.

Computere refurbished

O altă soluție bună în cazul unui buget restrâns sunt achizițiile de computere refurbished.

Acestea sunt produse de calitate cu performanțe deosebite, oferite de producători consacraţi. În acest caz, aveți la alegere o ofertă generoasă: pentru o sumă mai mică obțineți computere practic noi, care au o mică zgârietură sau o imperfecțiune ce poate fi foarte ușor trecută cu vederea. Astfel, orice produs devine accesibil oricui, oriunde.

Mai mult decât atât, computerele refurbished sunt de calitate excepțională. De multe ori aceste produse provin din țări ce și-au făcut un renume cu tehnica lor de calcul, cum este Germania. Așadar, procurând refurbished, aveți ocazia să achiziționați produse de la cei mai mari producători, computerele fiind echipate cu toate accesoriile necesare care să asigure o funcționare optimă și îndelungată.

Un avantaj enorm atunci când procurați second hand sau refurbished este de a procura un calculator online. Accesând un articol, puteți vizualiza fotografiile reale acestuia, puteți consulta și compara preţul, precum şi toate caracteristicile tehnice şi specificațiile echipamentului.

Computerele second hand, precum și cele refurbished dispun și de o garanție generoasă.

O a treia alternativă: procurarea în rate sau credit

În cazul în care din principiu nu procurați tehnică de calcul decât nouă, aveți iarăși o alternativă. O ofertă tentantă în acest sens este cumpărarea unui calculator în credit. Procedând astfel, veți plăti lunar o sumă pe buzunarul dvs., astfel încât această cheltuială nu va fi deloc simțită.

Dacă vă doriți cu adevărat un computer bun, majoritatea magazinelor online de calculatoare vă stau la dispoziție cu cele mai variate oferte. Puteți procura nu doar alternative la produsele noi, ci și vâna reducerile de sezon, pentru a beneficia la maximum.