Oricine viseaza sa aiba propria casa. Unii muncesc toata viata pentru a indeplini un astfel de vis. Unii reusesc, pe cand altii esueaza in a-l finaliza din cauza alegerilor gresite. Va exista de fiecare data un buget disponibil, o limita financiara in care sa te incadrezi, de aceea nu prea iti permiti sa gresesti.

Asta inseamna ca o documentare ca la carte este imperios necesara. Incepand de la proiectare case si pana la materiale, respectiv realizarea propriu zisa a casei, vorbim despre un proces migalos si complex. Mai ales cei interesati de un proiect de casa ieftin trebuie sa fie cu atat mai atenti la ceea ce ofera astazi piata.

La ce costuri poate ajunge un proiect de casa?

In functie de cum decizi sa procedezi, costurile pot sa difere. Spre exemplu, daca preferi sa colaborezi cu o firma, vei avea nevoie de DTAC, pe cand constructia pe cont propriu va necesita proiectul si in format PT. Ne referim prin acestea la documentele tehnice cu care vei obtine autorizatia de constructie.

Atunci cand contactezi o firma specializata de proiectare case, trebuie sa te interesezi legat de preturi. De altfel, o firma de experti iti ofera transparenta si deci posibilitatea de a-i vizualiza portofoliul de proiecte si preturi. Acestea vor varia in orice caz in functie de continutul proiectului, de plusuri, etc.

Mai simplu, in functie de suma pe care esti dispus sa o platesti, poti alege si proiectul. Acesta va include in functie de asta, sau nu, si arhitectura, structura, etc. Estimativ, costul pentru documentatia tehnica pot fi unde la 40 lei /mp. Ai in vedere ca pretul nu este acelasi la fiecare firma.

Daca vrei sa pornesti cu dreptul si sa iti usurezi din start munca, opteaza pentru un proiect tehnic complet. In ce consta acesta? Vorbim despre serviciile de arhitectura, despre instalatii (electrice, termice, sanitare), despre detalii ce vizeaza rezistenta acestora. Vor veni la pachet cu anumite detalii privind executia. Intreaba specialistii Smart Home Concept care snut preturile per mp pentru acest serviciu pentru a-ti face o idee vizavi de suma de care ai nevoie.

Urmeaza apoi si partea cu actele pe care trebuie sa le obtii pentru a putea construi, un proces destul de migalos as putea spune. Din nou, ajutorul specialistilor nu este de neglijat.

Afla tot ce te intereseaza despre constructia unei case, din faza de proiectare si pana la gata, intrand in contact cu specialisti ca cei mentionati. Citeste mai multe pe smarthomeconcept.ro.

Contact:

office@smarthomeconcept.ro

0728 407 562