Exista multe metode de combatere a soarecilor, unele mai eficiente decat altele. Una dintre cele mai populare este reprezentata de utilizarea otravii anti-soareci cu care rozatoarele sunt ucise.

Aceasta se amplaseaza in locurile frecventate de soareci, iar dupa ce o vor consuma vor muri la scurt timp. Este o metoda simpla de combatere a soarecilor dar care insa vine la pachet cu mai multe dezavantaje.

Unul dintre ele este faptul ca de cele mai multe ori soarecii mor in locurile greu accesibile, sau chiar imposibil de accesat. Drept urmare, vor sta acolo si se vor descompune, iar astfel inevitabil apar si mirosurile foarte neplacute.

Instinctul soarecilor inainte de a muri le spune sa mearga in locuri ascunse, drept urmare putine vor fi sansele de a da peste soarecele mort.

Crapaturile, tevile, gaurile din pereti sau alte locuri greu accesibile reprezinta zone in care mor soarecii dupa ce sunt otraviti. Iar dupa ce soarecele a murit, iti vei da seama rapid de acest lucru, iar asta din cauza mirosului foarte urat produs de descompunerea soarecilor.

Este foarte probabil sa nu poti gasi sursa mirosului. In astfel de cazuri, nu iti ramane de ales decat sa soliciti serviciile unei firme care se ocupa cu serviciile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Experienta acestora ii ajuta sa gaseasca cu usurinta soarecele mort pentru a-l indeparta si pentru a scapa de mirosurile neplacute.

Dar, la fel ca in multe alte cazuri, este mult mai simplu sa previi decat sa tratezi. Din aceste motive echipa de la PestRepeller nu recomanda utilizarea otravii in locuinta. Nu numai ca este periculoasa pentru copii, pentru animalele de companie si uneori chiar pentru suprafetele pe care este amplasata, ci totodata apar mirosurile neplacute despre care vorbeam.

In acest sens poti opta pentru utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete. Avantajul acestuia este faptul ca nu ucide soarecii, ci doar ii alunga. Drept urmare, nu vor muri ci vor parasi locuinta, evitand astfel aparitia mirosurilor neplacute. Mai mult decat atat, se dovedeste a fi si foarte eficient.

Cum scapi de soarecele mort in casa

Daca ai descoperit locul in care a murit soarecele, atunci ar trebui sa stii ca ai nevoie de echipament de protectie. Iar asta deoarece soarecii nu numai cand sunt vii ci si morti reprezinta un adevarat focar de infectie.

Apoi vei mai avea nevoie si de pungi din plastic pe care le vei sigila apoi. Pune soarecele in prima punga, sigileaz-o fara ca aerul sa iasa din ea, iar mai apoi o poti pune in a doua punga.

S-ar putea ca legile din orasul tau sa nu-ti permita sa arunci punga cu soarecele mort la gunoi, iar de aceea ar trebui sa te interesezi bine in acest sens.

Dupa ce ai scapat de punga cu soarecele mort, ar trebui sa te speli bine cu apa si sapun intai pe manusi, iar mai apoi pe maini. De asemenea, este recomandata utilizarea unui dezinfectant pentru a nu risca sa suferi apoi de unele probleme de sanatate. Echipamentul folosit si chiar hainele purtate trebuie aruncate, deoarece acestea ar putea fi infectate.

Acestea fiind spuse, speram ca te-am ajutat cu informatiile de care aveai nevoie pentru a scapa cu usurinta de soarecele mort in casa.