Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi vom muri si vom lasa in urma familii indurerate. Chiar daca nu este placut sa discutam despre moarte, in urmatoarele randuri ale acestui articol veti afla ce este moartea, dar si ce este imbalsamarea, pentru ca in zilele noastre familiile greu incercate apeleaza la firmele care presteaza servicii funerare Sector 3, pentru imbalsamarea decedatilor, dar si pentru a cumpara toate cele necesare pentru inmormantare.

Inainte de a discuta insa despre imbalsamare, haideti sa vedem ce este moartea, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi vom muri. Moartea este incetarea permanenta a tuturor functiilor biologice care sustin un organism viu.

Fenomenele care duc in mod obisnuit la moarte includ imbatranirea, malnutritia, diferite boli, sinuciderea, omuciderea, infometarea, deshidratarea si accidentele sau traumatisme majore care duc la vatamari terminale. In majoritatea cazurilor, corpurile de organisme vii incep sa se descompuna la scurt timp dupa moarte.

Moartea, in special moartea oamenilor a fost considerata in mod obisnuit o ocazie trista sau neplacuta, datorita afectiunii pentru fiinta care a murit si incetarii legaturilor sociale si familiale cu defunctul.

Alte preocupari includ frica de moarte, necrofobia  anxietatea, intristarea, mahnirea, durerea emotionala, depresia, simpatia, compasiunea, singuratatea. Multe culturi si religii au ideea unei vieti de apoi, si de asemenea tin la ideea de recompensa sau judecata si pedeapsa pentru pacatul trecut.

Asadar, dupa cum se poate vedea, moartea reprezinta incetarea permanenta a tuturor functiilor biologice, iar aceasta poate fi cauzata de diferiti factori precum enumerati cei mai sus.

Indiferent ca oamenii mor in urma unor accidente, in urma unor boli care i-au chinuit ani de zile, ca se sinucid sau mor din diferite alte motive, pierderea lor reprezinta motivul unei mari suparari pentru cei ramasi in urma, care trebuie sa se pregateasca pentru inmormantare.

Inainte de ceremonia de inmormantare a persoanei decedate, familiile greu incercate apeleaza la firmele de servicii funerare Sector 3, pentru imbalsamarea decedatilor, pentru cosmetizarea acestora, pentru imbracarea decedatilor, dar si pentru a cumpara sicriul, coroanele si toate cele care mai sunt necesare pentru inmormantare.

Ce este imbalsamarea?

Primul pas in procesul de imbalsamare este chirurgical, in care lichidele corporale sunt indepartate si sunt inlocuite cu solutii chimice pe baza de formaldehida. Al doilea pas este cosmeticul, in care corpul este pregatit pentru vizualizare prin coafarea parului, aplicarea machiajului si setarea caracteristicilor faciale.

Pregatirea corpului pentru imbalsamare

Inainte de inceperea procesului de imbalsamare chirurgicala sau cosmetica, corpul este spalat intr-o solutie dezinfectanta si membrele sunt masate si manipulate pentru a calma rigoarea mortis (rigidizarea articulatiilor si muschilor). Orice par facial este barbierit, cu exceptia cazului in care persoana care a murit a purtat parul facial.

Setarea caracteristicilor faciale

Ochii sunt inchisi, folosind adesea lipici de piele si / sau plastic „oculte” in forma de carne ovala, care stau pe ochi si fixeaza pleoapa in loc. Gura este inchisa si maxilarul inferior este fixat, fie prin cusut, fie prin fire.

Daca maxilarul este cusut, snurul de sutura este filetat prin maxilarul inferior sub gingii, in sus si prin gingiile dintilor din fata superioara, in nara dreapta sau stanga, prin sept, in cealalta nara, si inapoi in jos gura.

Apoi, cele doua capete ale sirului de sutura sunt legate intre ele. Daca maxilarul este inchis cu fir, un instrument numit injector de ac este adesea folosit pentru a introduce o bucata de sarma ancorata la un ac in maxilarele superioare si inferioare. Cablurile sunt legate intre ele pentru a inchide gura. Dupa ce maxilarul a fost fixat, gura poate fi manipulata in aranjamentul dorit.

Imbalsamarea arteriala

Pentru imbalsamarea arteriala, sangele este eliminat din corp prin vene si inlocuit cu o solutie de imbalsamare prin artere. Solutia de imbalsamare este de obicei o combinatie de formaldehida, glutaraldehida, metanol, etanol, fenol si apa, si poate contine, de asemenea, coloranti pentru a simula un ton de piele asemanator vietii.

Imbalsamarea cavitatii

Pentru imbalsamarea cavitatii, se face o incizie mica in apropiere de burta si un instrument chirurgical ascutit folosit pentru drenaj, numit trocar, este introdus in cavitatea corpului.

Folosind trocarul, organele din cavitatea toracica si abdomen sunt perforate si drenate de continut de gaze si lichide si apoi inlocuite cu amestecuri chimice pe baza de formaldehida. Incizia este inchisa, iar in acest moment corpul este complet imbalsamat.

Dupa ce are loc acest proces de imbalsamare a persoanei decedate, cu siguranta urmeaza cosmetizarea decedatului si imbracarea sa. Apoi, dupa ce persoana decedata este imbalsamata, imbracata si cosmetizata, este asezata intr-un sicriu, iar mai apoi este transportata spre capela unde va avea loc slujba de inmormantare.

Firmele de pompe funebre, pe langa faptul ca se ocupa de imbalsamarea decedatilor, cosmetizarea si imbracarea acestora, si pe langa ca vand sicriele, mai pot comercializa si coroane de exemplu, lumanari sau absolut tot ceea ce mai este necesar pentru inmormantarea persoanei decedate.