Saunele sunt camere mici care sunt incalzite la temperaturi cuprinse intre 150 ° F si 195 ° F (65 ° C pana la 90 ° C). Adesea au interioare vopsite, lemn si control al temperaturii.

Saunele pot include, de asemenea, roci (ca parte a elementului lor de incalzire) care absorb si emana caldura, dar si diferite accesorii sauna, special alese de pe https://www.piscine-concept.ro/accesorii-sauna-si-spa. Apa poate fi turnata pe aceste roci pentru a crea aburi.

Relaxarea intr-o sauna calda, cu parfum de lemn, poate fi cea mai buna parte a antrenamentului dvs. de gimnastica sau o experienta placuta rezervata vacantei. Indiferent daca va rasfatati de mai multe ori pe saptamana sau doar o data pe an, saunele pot oferi beneficii de relaxare si sanatate, precum reducerea durerilor minore.

Cum functioneaza saunele

Exista diferite tipuri de saune. Unii urmaresc modelul traditional finlandez, folosind caldura uscata cu o galeata de apa si o lingura in apropiere pentru a produce rafale ocazionale de aburi.

Altii evacueaza galeata de apa, generand doar caldura uscata. Saunele turcesti sunt de asemenea populare. Acestea folosesc caldura umeda si sunt similare cu incaperile cu aburi in functie si design.

Modul in care este generata caldura in saune poate varia. Metodele de incalzire includ:

Lampi infrarosii

Saune infrarosii folosesc lampi care genereaza radiatii electromagnetice pentru a va incalzi corpul in locul intregii incaperi. Saunele cu infrarosu produc temperaturi mai scazute decat alte tipuri de saune, ramanand in general la 60 ° C (140 ° F).

Lemn

Aceasta metoda traditionala foloseste arderea lemnului pentru a genera caldura sau pentru a incalzi rocile de sauna. Produce umiditate scazuta si caldura uscata. Apa poate fi turnata pe stanci la fiecare 10 minute sau la un oarecare interval de timp, pentru a adauga rafale de umiditate si caldura in camera.

Electricitate

Multe cluburi de sanatate si sali de sport folosesc incalzitoare electrice pentru incalzirea rocilor de sauna la temperaturi ridicate. Umiditatea scazuta rezultata si caldura uscata este aceeasi cu cea generata de metoda de ardere a lemnului.

Aburi

Saunele in stil turcesc folosesc aburi din apa clocotita pentru a genera caldura umeda si umiditate ridicata. Aceste saune sunt denumite si bai turcesti sau camere de aburi.

Care sunt cele mai importante beneficii ale saunei?

Cu siguranta sauna ofera o multime de beneficii, iar in cele ce urmeaza veti descoperi foarte pe scurt cateva dintre acestea:

 • Saunele imbunatatesc performantele cardiovasculare.
 • Datorita utilizarii regulate a saunei, se va reduce considerabil riscul de hipertensiune arteriala.
 • Utilizarea sauna pe termen lung si exercitiile aerobice sunt asociate cu respectarea arteriala imbunatatita, ceea ce inseamna ca arterele sunt mai sanatoase si mai capabile sa faca fata stresurilor suplimentare.
 • Consumul de sauna creste ritmul cardiac similar cu exercitiile aerobe, cu frecventa cardiaca cuprinsa intre 120-150 batai pe minut.
 • Saunele ajuta la recuperare dupa o activitate fizica intensa.
 • Saunele relaxeaza muschii si calmeaza durerile atat la nivelul muschilor, cat si la nivelul articulatiilor.
 • Hormonul de crestere creste cu 200-300% dupa o singura utilizare in sauna, care ajuta la reducerea atrofiei musculare.
 • Utilizarea regulata a saunei poate de asemenea sa fie benefica pentru un antrenament de forta prin recuperare imbunatatita si crestere musculara cel crescut hormoni de crestere.
 • Reduce incidenta Alzheimerului cu 65%.
 • Utilizarea saunei poate ajuta corpul si mintea sa se adapteze la stres si sa reduca riscul de depresie si alte tulburari mentale. Pe langa adaptarea la stres, imbunatatirea starii cardiorespiratorii contribuie la efectele terapeutice ale saunei pentru depresie si anxietate.
 • Saunele pot ajuta la combaterea bolilor, si pot contribui la curatarea pielii.
 • Saunele pot induce un somn mai profund.
 • Sauna ajuta la arderea caloriilor.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante beneficii ale saunei. Tinand cont de toate acestea, cu siguranta veti dori sa mergeti periodic la sauna.

Daca nu va permite timpul, dar va permite situatia financiara, puteti accesa https://www.piscine-concept.ro/accesorii-sauna-si-spa, cu scopul de a aachizitiona o cabina sauna, astfel incat sa aveti propria dvs. sauna, acasa.

De-asemenea, de pe https://www.piscine-concept.ro/accesorii-sauna-si-spa, puteti achizitiona si toate accesoriile de care aveti nevoie pentru sauna dvs. Avand propria sauna, veti putea sa va bucurati de toate aceste beneficii ale saunei, de acasa.

Mai multe despre saune si case de baie

Saunele au fost inventate in Finlanda in urma cu 2.000 de ani. Aici, baie de sauna face parte dintr-un stil de viata national dedicat vietii sanatoase si activitatilor comunitare. Puteti gasi saune in casele oamenilor, in diferite locuri de afaceri si centre comunitare.

Se spune despre sauna ca ar fi fost dusa in America de catre colonisti finlandezi in anii 1600. De fapt, sauna este un cuvant finlandez care se traduce prin baie.

Saunele, salile de aburi si baile de aburi de diferite tipuri sunt comune in multe tari si culturi. S-ar putea sa va bucurati sa experimentati si sa explorati diferite optiuni, daca veti vizita diferite tari ale lumii.