In cazul in care aveti, si sunt demontate, sau urmeaza sa va achzitionati plase de tantari care sa va asigure protectia impotriva atacurilor foarte suparatoare ale acestor insecte, cu siguranta cateva sfaturi utile legate de montare (demontarea), repararea si intretinerea acestora nu va vor fi inutile.

In primul rand, pentru a fi evitate defectiunile produse de o utilizare necorespunzatoare, din diverse motive, inainte de a trece la montarea unor astfel de sisteme de protectie, trebuie in primul rand sa aveti in vedere faptul ca alegerea modelului potrivit, este foarte importanta, pentru o functionare optima si fara probleme a unei plase de tantari.

De asemenea, va trebui sa aveti in vedere, indiferent de ce model de plasa de tantari veti alege sa va montati, si posibilitatile de intretinere si curatire, deoarece in caz contrar, un aspect murdar si imbacsit al plaselor de tantari va afecta in mod negativ esteticul tamplariei dumneavoastra, si implicit pe cel al locuintei in amsamblu.

Evident, in momentul in care doriti o plasa de tantari care sa nu afecteze aspectul tamplariei, nu este suficient sa faceti o rama din lemn sau metalica si pe care sa o fixati in patru cuie la fereastra.

Cu toate ca nu este o investitie foarte mare, in momentul in care va decideti sa montati o plasa de tantari, va trebui sa tineti cont de cateva aspecte, deoarece in caz contrar, o montare necorespunzatoare va atrage dupa ea si o reparatie iminenta.

De aceea, in primul rand, pentru a se evita deteriorarea ramei sau ruperea manerului de prindere, in cazul plaselor de tantari cu balamale, sau deteriorarea ghidajului la plasele de tantari tip rulou, masuratorile dupa care se va comanda modelul de plasa de tantari dorit, trebuie facute cu mare precizie.

Din acest punct de vedere aveti grija sa tineti cont de spatiul exterior de care are rama nevoie pentru a se misca, in caz contrar indoirea acesteia sau ruperea coltarelor fiind garantata.

Din punct de vedere al tesaturii, cu toate ca aveti de ales intre cea din fibra de sticla si cea textila, pentru a evita reparatii de genul inlocuirii plasei propriu zise, cel mai bine este sa alegeti varianta tesaturii textile, aceasta fiind mult mai buna calitativ fata de cea din fibra de sticla.

Ba mai mult, textura din fibra de sticla, se pare ca nu se aseaza la fel de bine pe rama si datorita faptului ca are ochiurile ceva mai mari exista riscul ca, destul de multe insecte sa treaca prin ochiurile acesteia. Puteti apela oricand la https://www.reparatii-termopane.net pentru orice reparatie legata de plasa de tantari sau reparatii termopane.

In cazul in care va achizitionati plase de tantari tip rulou, sfatul nostru este sa nu incercati sa le montati dumneavoastra, deoarece acest model de plase de tantari nu este atat de usor de montat.

O montare necorespunzatoare se va reflecta intr-o functionare incorecta, ceea ce la un moment dat va duce la aparitia defectiunilor. In acesta situatie nefericita, cheltuielile necesare pentru reparatie precum si pierderea garantiei vi se vor imputa.