Este un lucru binecunoscut faptul ca femeile au fost vazute mereu ca fiinte slabe. In seama lor a fost pusa mereu moralitatea si decenta, cu asteptari mari de a fi un exemplu in orice. Din absurditati de gandiri s-a ajuns sa se considere ca o femeie trebuie sa fie in umbra unui barbat.

Pare ca prea multi isi spun cu parerea despre ce este bine si ce este rau sau ce ar trebui sau nu ar trebui sa faca o femeie. Asa s-a nascut la propriu o generatie de femei puternice si libere sa isi traiasca viata cum si-o doresc. Au fost martore ale unor exemple de femei care au trait dupa cum au dictat altii, s-au multumit cu puterea financiara a barbatului partener si si-au lasat poate la o parte visele. Au decis ca asa nu isi doresc sa traiasca.

Femeia moderna

Traim intr-o societate in care oamenii sunt mai asumati, cand nu mai avem la fel de multe subiecte tabu, cand traim mai liberi si ne exprima in aceeasi masura. Activitatea online sau un studio videochat nu mai sunt concepte care socheaza, ci pur si simplu sunt parte din prezentul unor generatii de oameni mai deschisi la minte.

In plan feminin, stilul modern inseamna mai multa expresivitate. Si ca tot aminteam despre studiourile de videochat acestea pot fi un real exemplu a ceea ce inseamna femeia moderna. Pentru ca isi permite sa decida in numele ei, pentru viitor isi cauta maniera avantajoasa de a reusi, pentru ca nu doreste sa depinda de nimic si de nimeni, alege un job de acest gen in cel mai asumat mod cu putinta.

Povestea moralitatii

Daca analizam putin aceasta abordare ne dam seama ca cel care se simte deranjat de atitudinea unei femei ce isi exprima senzualitatea si sexualitatea este el insusi un om cu un complex. Nu putem nega ceea ce suntem si natura insasi, relatiile, firescul, ceea ce implica desigur si latura intima.  De ce sa ne  ascundem dupa deget cand acestea sunt lucruri normale?

Insa in trecut o educatie precara dicta sa nu vorbesti deschis despre anumite subiecte. Nu era ca si cum lumea nu era constienta cat de importanta este intelegerea intre un barbat si o femeie, nu era ca si cand barbatii nu faceau ochi dulci femeilor si nu le admirau cu orice ocazie.

Doar ca in aparenta niciodata nu se admitea asta. Asa au crescut generatii de tineri care au ajuns sa se simta prinsi intre doua lumi: una plina de moralitate aparenta si o alta in care singuri puteau sa isi decida ce este moral si ce nu.

Trebuie sa intelegem asadar ca generatiile acestea de tineri vin sa schimbe cate ceva. Chiar femeile pot sa schimbe ceva, spulberand prejudecati ce pana la un moment dat defineau o societate intreaga.

Nu trebuie sa fim toti la fel, sa parcurgem acelasi drum in viata si sa traim intr-o monotonie sau banalitate ce ne fura sanse; trebuie mai degraba sa acceptam ca a trai liber tine in primul rand de mentalitatea si deciziile luate.