O alternativa avantajoasa in ceea ce priveste incalzirea animalelor in sezonul rece se refera la becurile cu infrarosu. Sunt preferate acestea pentru ca folosesc cantitati de energie reduse, dar mai ales pentru ca incalzesc spatiile rapid si eficient, fara a implica prea mari cheltuieli.

Preferate in varianta electrica, acestea sunt preferate pentru rezultatele pe care le aduc privind incalzirea adaposturilor pentru pui si pentru purcei. Exista o varietate de produse in acest sens la SuperFarmLand, respectiv de puteri diferite.

Se intalnesc mai ales in cadrul fermelor avicole, cu toate ca sunt ideale pentru a incalzi si alte spatii. Becurile cu infrarosu sunt o alternativa moderna a lampilor cu gaz, ce difuzeaza diferite niveluri de caldura, pot fi rosii sau transparente, deci in calitate de consumatori ai optiuni dintre care poti sa alegi.

Este de preferat ca acestea sa nu fie folosite in apropiere de materiale combustibile sau de cele care se pot deteriora din cauza actiunii de uscare, pentru ca emana caldura radianta.

Recomandare privind montarea becurilor cu infrarosu

Pentru ca efectele sa fie cele dorite, recomandat este a monta un suport bec infrarosu la o inaltime ideala, de macar 1,5 – 2 metri fata de suprafata incalzita. Astfel si efectele vor acoperi o arie mai mare.

Avantajele becurilor infrarosu pentru fermele de pui si purcei

Utilizarea unui bec infrarosu atent ales la cresterea puilor, spre exemplu, prezinta o serie de beneficii pe care in calitate de fermier nu ar trebui sa le treci cu vederea. Iata care sunt cateva dintre cele care sigur iti vor starni interesul.

 • Respiratia puilor este vizibil imbunatatita.
 • Becul favorizeaza schimbul de gaze: O2 si CO2.
 • Reduce riscul de inmultire a bacteriilor.
 • Ajuta la reducerea senzatiilor de durere pe care anumite accidente le cauzeaza (de obicei in cazul primelor zile in care sunt mutati in adapost).
 • Contribuie la purificarea aerului.
 • Nu favorizeaza impregnarea unui miros neplacut.
 • Sporeste cresterea masei musculare, imbunatatind si forta.
 • Celulele din corp care au fost lovite se refac mai usor.
 • Aciditatea din organism se mentine la un nivel optim.
 • Custile puilor si grajdurile nu mai sunt atat de predispuse mucegaiului pentru ca infrarosul previne formarea acestuia.
 • Elimina riscul de sufocare a pasarilor, mentinand o temperatura optima a corpului pasarilor.
 • Mentine prospetimea mediului.

Bineinteles, mediile in care becurile cu infrarosu pot fi utilizate sunt variate. In functie de scopul intrebuintarii lor si de suprafata pe care trebuie sa actioneze, Superfarmland.com iti pune la dispozitie becuri infrarosu transparente de 150 W si 250 W, respectiv becuri infrarosu rosii de 150 W si 250 W.

Documenteaza-te legat de lista intreaga de avantaje pe care ti le aduc aceste becuri oricare ar fi intentia ta in ceea ce priveste folosirea lor, apoi comanda modelele potrivite scopurilor tale. Beneficiezi de costuri echilibrate pentru astfel de produse pe superfarmland.com.