In momentul in care locuiesti la bloc, in mod evident nu prea iti faci prea multe griji in ceea ce priveste apa calda sau caldura din locuinta, pentru ca ai doua posibilitati.

Fie alegi sa ramai racordat la caldura la comun alaturi de ceilalti vecini de pe scara, fie alegi sa iti cumperi o centrala termica, iar atunci stii ca platesti exact cata energie consume.

Referitor la energia electrica, acolo cu siguranta vei avea un contor separt pentru energie, iar la fel ca si in cazul energiei termice, vei plati exact cata energie vei consuma.

In conditiile in care insa, te-ai saturat de statul la bloc si iti doresti sa iti construiesti o casa noua, sau pur si simplu deja ai o casa unde locuiesti, atunci lucrurile se schimba destul de mult.

Atunci cand locuiesti la casa, ai posibilitatea de a nu mai opta pentru energia termica, sau pentru energia electrica de la retea, astfel ca nu vei mai plati cine stie ce preturi mari pentru factura.

In aceasta situatie, mai mult ca sigur te va tenta ideea de a opta pentru panouri solare, atat termice cat si pentru panouri solare fotovoltaice, care iti pot oferi energia termica dar si energia electrica de care ai nevoie.

Este adevarat si faptul ca optand pentru aceste panouri solare, vei avea de suportat ceva cheltuieli la inceput pentru achizitionarea lor, insa mai apoi, daca vei sta sa faci un calcul amanuntit, in mod evident vei intelege faptul ca ai facut o afacere inspirata, si ca nu mai platesti pret pentru o factura.

Referitor la apa calda, pe care cu totii o indragim si ne bucuram de ea in gospodarie, daca vei alege sa iti cumperi panourile de la un producator sau de la un distribuitor de top, cu siguranta vei putea sa iti alegi sistemul ideal pentru locuinta ta, din mai multe sisteme de panouri solare cu panouri apa calda.

Ai putea de exemplu sa te orientezi spre acele sisteme de panouri solare compacte si nepresurizate care functioneaza perfect de primavara si pana toamna.

Acele sisteme sunt cele mai ieftine, si pot sa iti ofere tot necesarul de apa calda menajera de care ai nevoie in acest interval de timp, ins ape timpul iernii nu se pot utiliza. Ele se instaleaza la o inaltime de minim 2 metri deasupra celui mai inalt consummator al locuintei.

Ai putea de exemplu sa te orientezi si spre siteme de panouri solare presurizate compacte care functioneaza pe tot parcursul anului fara nici o problema, si care pot sa iti ofere intre 50 % si 100% din necesarul de apa calda de care ai nevoie.

Aceste panouri pot sa fie montate pe acoperisul casei, pe un schelet metalic, sau pot sa fie montate chiar si in curte, la nivelul solului, si nu trebuiesc golite pe timpul iernii.

Ei bine, ultima posibilitate ar fi aceea de a te orienta spre sisteme solare complexe cu functionare pe tot timpul anului, care pot sa iti asigure fara probleme toata apa calda necesara.