Capitolul 1 . ASE Bucuresti

Purced spre ASE . eram bine documentat. stiam exact ce trebe facut. ajung la sediul ala vizavi de pizza hut (unde urma sa ma inscriu la REI care este prima optiune) , imi iau bonurile valorice (prima dovada de seriozitate ) , urc scarile si ajung la sala cu pricina. Intru. Acolo era o tanti gata sa explice oricarui retardat ce sa scrie pe dosare etc. Scriu pe dosare (fara legatura , bă !) , imi vad de treaba, anunt ca am terminat si sunt trimis la un tip care sa-mi calculeze niste medii. Imi calculeaza rapid , ma intreaba daca-mi suna cunoscute mediile, iar eu raspund afirmativ. Ma duc sa-mi verifice dosaru si primesc un bon de ordine pentru inscrierea computerizata. De cand am intrat in sala aia pana am plecat cu bonu de ordine-n dinti nu s-au scurs decat vreo 20 de minute. Si asta pentru ca am avut de scris 4 dosare. La calcularea mediilor am stat la o coada lunga de o persoana. La verificare am intrat direct. Fara imbulzeala .. fara scandal .. fara parinti crizati. GG !

Iau bonu de ordine.. si-astept sa fiu strigat. Iese o tanti sictirita si-ncepe sa strige numere.. mai apare cate un ratacit , se mai enerveaza asta , mai face pe sefa .. nah. dupa vreo 30 de minute sunt strigat, ma duc spre sala unde se facea admiterea computerizata. Astept 10-15 minute si sunt chemat inauntru.  In 7 minute aveam legitimatiile-n mana si plecam.

Timp petrecut la ASE : 20+30+15+7 = 72 minute ~ o ora si un sfert ~ o ora jumate

Parti bune :

Ghidaju pentru inscrieri (ce sa se scrie pe dosare etc.) avea loc in 2 sali separate, destul de mari. Erau proiectate imagini cu modele. Ti se explica tot .. chiar si ce nu vroiai.
Bonuri de ordine. Lucruri rezolvate romaneste. Listele clasice , bonuri de ordine. Civilizat totusi

3 sali unde se faceau inscrierile computerizate , fiecare sala cu cate 5-6 calculatoare. Un calcul simplu arata ca in 7 minute puteau fi procesati simultan 15-18 viitori studenti.

Toate astea la REI . Presupun ca pentru fiecare specializare d-asta aveau dotari asemanatoare.

Parti rele :

Tipa care urla numerele era usor ciufuta si cu aere de superstar sictirit
Sunt cateva detalii pe site la care s-a renuntat anul asta la inscriere. Dovada numarul de poze si inca niste treburi relativ neimportante.

Capitolul 2. Politehnica Bucuresti

N-am apucat sa ma mai inscriu .. da’ tot am reusit sa-mi fac o parere.

Cladirile nu sunt foarte bine “anuntate”. Adica tre’ sa umbli ceva pana gasesti spre exemplu IMST-u. Ar putea sa puna niste panouri ceva – nu costa mult si e destul de useful.

Ca sa ajung la IMST am trecut pe langa facultatea de Stiinte Aplicate. Acolo un nene simpatic  m-a intrebat daca vreau sa ma inscriu pe dosar (de parca n-ar fi fost evident dupa expresia mea non-geek). Dau din cap si ma intreaba unde. Ca sa eficientizez discutia intreb unde-i IMST-u.

El : aaa ? La IMST ?? E greu acolo .. Haideti la noi aici la ingineria mediului ca e usor!

Eu :  D-aia nici nu vreau sa fie usor ! Unde e IMST-u ?

El (dezamagit) : Inainte si la stanga

Zic multumesc si plec. Ajung acolo .. cam greu cu orientarea din nou . Nimeresc sala , intru fara sa ma intrebe nimeni nimic , dau sa ma asez intr-o banca si in sfarsit ma baga cineva in seama, ma intreaba daca vreau sa ma inscriu , raspund afirmativ si incep sa-mi pun la punct dosaru. In timp ce scriam se-aseaza o tipa langa mine , incercand sa ma ajute. Ii spun io ca m-am prins ce trebe facut si ma lasa in pace.

In sala asta se facea verificarea dosarului si o inscriere intr-o baza de date. Erau vreo 7-8 calculatoare deci lucrurile mergeau destul de repede. In sala cred ca umblau 10 insi ajutand pe fiecare in parte.

Ma duc eu sa-mi fac inscrierea , il anunt pe tip ca am facut preinscriere pe net (ca sa-i usurez munca si ca sa ma fac si eu cu 100 de mii ).

Lucrurile au mers destul de usor. Pana la urma n-am mai ajuns la pasul 2 care insemna platirea taxei pentru ca am aflat atunci ca tre’ sa depun diploma in original pe 25 .. si-mi cam da niste planuri peste cap.

Am observat insa ca la plata taxei era o coada relativ scurta (3-4 persoane) dar la eliberarea fisei de inscriere era buluc.

Parti bune :

Multi helperi , totu’ a mers destul de repede. in 10 minute eram la ghiseul unde se plateau taxele de inscriere.
Modele de completari de dosar pe tabla , multe calculatoare
Exista o preinscriere care te scuteste de 10% din taxa si care ii usureaza aluia de la calculator munca

Parti rele :

Site-u este aproape degeaba. Pe site scrie ca pot sa aduc diploma pana in septembrie, iar nenea de la calc mi-a zis ca pe 25 daca n-o aduc sunt out.
Inghesuiala la eliberarea fisei de inscriere
Cladiri “nesemnalizate”
Racolatorii de tip “hai la noi ca-i cald si bine , pana ne-om baga-o-n tine”

___________

Cam atat deocamdata. Sper ca v-ati facut macar o idee despre cum merg admiterile.

To sum up , cum ar spune coreeanu’ ,  notele mele pentru organizare&stuff  :

ASE : 9,80

Poli : 8,50